Klaus není agentem Kremlu,

ale nejspíš by jím rád byl. Komu jinému než Rusku se bude hodit stát – potížista. Švýcarsko nám z Česka asi už neudělá. Dostal k tomu příležitost a kdykoliv byl skopáván do propasti, nějak se nám vždycky vyškrabal nahoru a vrátil se oknem. Už jsem se s tím skoro smířil a utěšuji se, že máme na hradě vzdělaného pána, který sice nebude mít nikdy krátké kalhoty, ale ani v ekonomice nedohlédne dál, než ob rok. Není z toho úniku rozvodem jako před manželkou, pokud se za ni stydíte.

I kdyby byla Lisabonská smlouva v rozporu s ústavou ČR, tak na tom houby záleží. Svět se proměňuje a pro sólisty v něm není místo. Samostatný stát potřebují jen jeho představitelé. Lidé, pokud v něm jsou zavíráni a izolováni, dají přednost prostoru bez hranic a podmínky klidně nechají na jiných. Česko si můžeme nosit v srdcích, stejně jako to dělají Poláci se svou stěhovací vlastí už 200 let.

„Klaus ma jedinou motivaci: byt viden a exhibovat. Jeho nazor musi byt vzdy proti vsem, bez ohledu na jeho casovou kozistenci. ….“.  Napsal 25.11.2008 16:39  mimo jiné jistý „deravec" k článku „Ústavní soud vyslechl Klause, ortel nad Lisabonskou smlouvou odložil“

Pregnantněji to bylo vyjádřeno v dokumentu o Havlovi, nedávno proběhnuvším českou televizí. Pan Medek tam prohlásil, že Klaus tlumočí názory průměrného měšťáka, aby si zajistil volitelnost a navíc uplatňuje své názory v mimopolitických  tématech, které využívají různé zájmové skupiny a komunisti, proti „pravicové“ vládě.

V dlouhém a nudném dokumentu byl jeden zajímavý a příznačný moment, když Václav I. o Václavu II. vyprávěl; Jak si postesknul, že nebude v Redutě, když tam bude hrát Clinton na darovaný saxofon, a očekávaje pozvání, jej od Havla nedostal. Klaus se musel dost ošívat, když si tam o něm takto povídali. Přesto měl příležitost k satisfakci.  V Redutě pak, zřejmě neopominutelný, seděl a bylo vidět, jak jeho ego přijímalo žádanou potravu.

Na hradě asi práci nedostanu, ale ani ji tam nehledám. Koupu se v naší pochybné demokracii, kterou nám pan profesor pomocí naší zmršené ústavy hájí. Tak si teď užívejme míru a žijme přítomností. Brzo nás povolá Evropa do zbraně a své děti pošle do Hvězdné pěchoty, likvidovat žluté, černé nebo špinavé brouky, kteří k nám budou posílat ideologický zápach a kálet levný shit.

Je to agent Kremlu a vždycky byl minimálně myšlením.

Autor: Daniel Řehák | úterý 25.11.2008 17:50 | karma článku: 16,70 | přečteno: 1003x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10

Daniel Řehák

EU za každou cenu

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18

Daniel Řehák

Osmašedesátý

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49

Daniel Řehák

Nevěřím.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90