Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když přestaneme rozlišovat

Islamobijci tvrdí, že islám je z podstaty teroristická ideologie. Namlouvají nám, že jediný způsob jak islám zastavit, je likvidace nositele, že je to nemoc mysli, podobná té, jakou je ebola, která nositele zničí. Není, je mnohem nakažlivější a nezabíjí. Postupovat proti takové chorobě musíme snížením její nakažlivosti nebo se proti ní imunizovat.

Pokud vyloučíme genocidu muslimů, je cesta k zpřijatelnění islámu jen v definování zásad pro soužití s jinověrci a bezvěrci. Tam, kde je muslimská populace v menšině a bez vlivu, je stanovení vztahu k muslimské víře možné a nutné zákonem, konkrétně a co nejdříve. Změna zákona stanoveného koránem je totiž pro vykladače Koránu nepřijatelná. Vymýcení víry z mysli věřících není možné přímo a rychle. I když z historie máme příklad rozhodného omezení jejího vlivu,

Japonský šógun v 17. století se na jednom z japonských ostrovů postavil pronikání křesťanství.  Zjistil, že ztrácí vliv na své obyvatele a rozpoznal budoucí ohrožení. Seznámil se s podstatou víry a nechal své pokřtěné obyvatele veřejně šlapat na obraz bohorodičky. Tím deklarativně zostudil a podlomil jejich víru. Ti, co se nepodvolili, byli přivázáni na pobřežní mangrovy a mučeni prorůstáním výhonků před zraky svého pastýře, portugalského kněze, nuceného k odpadnutí od víry. Zmítán rozporem mezi křesťanskou láskou ke svým ovečkám a zřeknutím se víry, učinil to veřejně a zpochybnil své misijní poslání před věřícími a zlomil jejich odhodlání. (Šúsaku Endó, Mlčení)

Tato metoda je pro naši společnost, traumatizovanou válkami a genocidou, nepřijatelná.  Pod vlivem koránu žijí stamilióny lidí a prosperují ekonomicky i populačně. Náboženství, které ještě v dobách Hanzelky a Zikmunda mělo nádech romantiky, se stalo hrozbou. Slova na papíře unesou všechno. Důležité je, co se z Koránu dostane do mysli.

Církevní instituce nejsou o víře, ale o využití k ochraně a později k zneužití věřících k bezbožným cílům.  Centralizovaná církev katolická ztratila duchovní vliv na většinu obyvatelstva, ale svůj ekonomický a kulturní vliv si snaží udržet.  Její dny v původní podobě byly sečteny.

Kdybychom si chtěli představit, jak fungují islámské struktury, musíme je přirovnat k organizaci protestantské církve a jejích sektářských odnoží, ale 100%-ní působností na obyvatele. Demokratičtější uspořádání obou těchto církví se týká jen řízení církve a výběru  náboženských autorit.  Mysl věřících je pečlivě zkoumána a pod kontrolou vůdčí osobnosti náboženské buňky.

Ano v islámu a protestantské církvi máte mnohem méně soukromí pro své myšlenky než u katolíků, kterým stačí, když poslušně platíte desátky. Proto odluka církve od státu zničila duchovní vliv této, dříve dominantní síly. Byl to jeden z nástrojů řízení státu a hlavně k manipulaci obyvatel, vedoucí před hlavně děl a pušek první světové války.

Chtěli li bychom zadržet hrozbu války mezi světem islámu a světem židů a křesťanů, museli bychom dát čas muslimské společnosti, aby sama ze své ideologie vyloučila agresivní a xenofobní prvky. Zatím toho není schopna a jakýkoliv tlak ji zatvrdí a islámská inkvizice v nejrigidnější podobě zvítězí na staletí. Důsledná likvidace duchovních špiček povede jen k větší frustraci řadových věřících a následné vzpouře.

Instituce Islámu i křesťanství, během svého vývoje zažívá období růstu, šíření a úpadku. V porovnání s křesťanstvím je ovšem islám úspěšnější, protože lépe vyhovuje sobecké podstatě člověka. Tam, kde křesťanství nabízí lásku a bezpohlavní nanebevzetí, islám se podbízí rájem plným světských požitků. Tam, kde křesťan do své komunity bezvěrce a jinověrce vábí, islám rozděluje silou na ty, kteří přijali a ty, kteří odmítají. Takovým se život znepříjemňuje a často i bere, neboť jsou míň než pes.

Mobilizovat společnost, ve které lidé vyrůstají ve stínu nekompromisního proroka je jednoduché a bude mít proti bezbožným státům západu nekončící zástup bojovníků. Židokřesťanská kultura směřuje k nahrazení bojujícího člověka golemem a robotem a proti svatým bojovníkům nastrčí stroje. Tahle válka se nedá vyhrát bez ideologie a společnost, ve které všichni slouží zisku, jehož 90% vlastní 1% vyvolených, postrádá motivaci k umírání. Bude ji nahrazovat pocitem ohrožení a primitivní nenávistí, která bude zabíjet ty prosté a chudé na obou stranách.

Multikulturní přístup není o toleranci, ale o důslednosti a jasných postojích tam, kde vám druhá strana upírá svobodnou volbu. Paušalizováním toho, co se děje na Blízkém východě a v Africe směřujeme k nenávisti a válce.

Autor: Daniel Řehák | úterý 20.1.2015 12:40 | karma článku: 9,61 | přečteno: 787x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Globální prediktoři

Za globální prediktory jsou označovány síly skryté za denními událostmi, silové vektory, které neřeší konkrétní problémy, ale jen povzbuzují nebo potlačují trendy společenských pohybů bez ohledu na následky.

24.9.2015 v 18:10 | Karma: 14,17 | Přečteno: 670x | Diskuse| Ostatní

Daniel Řehák

Ekologie v praxi

Když jsem se kdysi vzmohl na panelákový byt, brzy jsem přestal být jediným obyvatelem. Na umakartový záchod se mi nastěhovaly rybenky.

16.9.2015 v 19:04 | Karma: 17,12 | Přečteno: 582x | Diskuse| Ostatní

Daniel Řehák

Jak zajistit, aby ČR byla cílovou zemí pro imigranty.

Když se v kůži Syřana, Afghánce, Eritrejce atd. pohnu s válkou zbídačelé země a spálím za sebou mosty, jsem v situaci, kdy si kromě záchrany holého života mohu rozhodnout, že půjdu za tím nejlepším co se mi (ne)nabízí.

4.9.2015 v 17:15 | Karma: 18,92 | Přečteno: 1070x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Lorem ipsum

Napsat blog vyžaduje jisté úsilí. V latině je to ještě složitější. Naštěstí existuje pomůcka, která to za vás vyřeší.

26.8.2015 v 15:04 | Karma: 8,67 | Přečteno: 1139x | Diskuse| Ostatní

Daniel Řehák

Duch nemoci

Po létech zkušeností jsem zjistil, že nás potvora nakažlivá choroba opouští až ve chvíli, kdy si nakazí nějakého jiného člověka. Usilujíc o bludný balvan, nabízím vysvětlení.

10.7.2015 v 18:10 | Karma: 5,92 | Přečteno: 311x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe