Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jó v Praze, tam to žije.

Navštívil jsem Prahu a potkal jsem průvod spousty veselých a legračně oblečených lidí. Sehnal jsem tričko s duhovým potiskem, po kterém jsem už dlouho pásl. 

Hodně lidí mělo vlajku nějakého mně neznámého afrického státu, asi tam také jako v Tibetu bojují za nezávislost. Chvilku jsem s nimi pochodoval, ale protože jsem si potřeboval odskočit, tak jsem odbočil na Ovocný trh.

Tam jsem narazil na nějakou tradicionalistickou demonstraci, matek, otců a dětí, šli s nimi Sokolové, podivně oblečení lidé s myšlením evidentně zamrzlým v předminulém století. Ta dechovka co je doprovázela, ta zněla tak smutně a depresivně jako z hřbitova. Přepadla mně z toho při vzpomínce na můj nedávný rozchod s dívkou těžká deprese.

Raději jsem se vrátil zpět k tomu druhému průvodu, kde se všichni mají rádi, jak to psali i na transparentech, zvlášť se mi věnoval takový milý pán, zajímal se, proč jsem tak smutný. Tak jsem mu vysvětlil, že si s přítelkyní vůbec nerozumím a že tomu nerozumím, jak se to ve mně pere.

Řekl mi že se jmenuje Šapiró a šeptal mi, že by mně pozval na nějaký mejdan do pěkně duhově nasvícené budovy na Malé Straně na nějakém tržišti a důkladně by mi to vysvětlil. Mně se teda víc líbil ten poloobnažený pomalovaný  černoch s pistolí,  co mu dělal ochranku. Ale ani jsem se s nimi nestačil dohodnout.

Surově mně od nich oddělili další účastníci pochodu. Divné bylo, že chodili jen na okraji průvodu, měli takové ty čepice, co mají motorkářské gangy a žluté vesty, na nichž bylo napsáno: „Pomáhat a chránit“

Tak jsem z toho byl trochu rozpačitý, ještě že si ty holky co zrovna šly kolem všímaly jen svých sousedek, to až tak, že se líbaly na veřejnosti. Asi to patřilo k vystoupení, protože to tam dělali i chlapci. Najednou mně někdo zezadu hrábnul do rozkroku. Lekl jsem se a cuknul sebou tak nešťastně, že jsem se hlavou praštil o projíždějící alegorický vůz.

Asi jsem omdlel, protože když jsem se probral, ležel jsem na té duhové vlajce a také jsem s ní byl přikryt. Jeden obětavý pán mi dával umělé dýchání z úst do úst, ale dělal to nějak nešikovně. Spíš jsem se při tom dusil, protože to připomínalo moje líbání s Mařkou.

Rychle jsem vstal a vycouval z hloučku chlapů, co mně průběžně masírovali po celém těle. Dal jsem se na ústup a ani si neuvědomil, že se stále držím té duhové vlajky. Popadli mně z průvodu a vtlačili mezi skupinu rozesmátých mužů a žen, které každý zdravil, jdoucí za transparentem „miluji Prague Pride“, té milé paní vedle mě říkali Krndo a dali mně bonbon a vůbec mně už nikdo nevyháněl.

Tak jsem s nimi došel až k Opletalově ulici, rozloučil se a odešel směrem k Wilsonovu nádraží. Cestou mně bezdomovci a jiní lidé nadávali do homoušů a já vůbec netušil proč.  Jó v Praze, tam to žije.

Teprve když jsem doma na balkóně vyvěsil tu vlajku z průvodu, přiletěl šutr a rozbil okno, vysvětlil mi soused, že je to zástava hnutí LGBT (lesbiček a gayů).

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Daniel Řehák | neděle 14.8.2016 16:46 | karma článku: 32,29 | přečteno: 1149x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Trump a Rusko

Jestli Donalda Trumpa váleční štváči nezastřelí a nechají ho vyhrát volby, je možné, že celé napětí mezi USA a Ruskem, vyplývající z rétoriky současné administrativy USA, se vytratí, jako pára nad hrncem.

16.8.2016 v 12:45 | Karma: 28,71 | Přečteno: 995x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Experiment skončil

Vnímali jsme Atatürkovo sekulární Turecko evropskýma očima. Jak jsme si mohli myslet, že velikost Osmanské říše zahodí jeho pohrobci jen tak. Cožpak nemají podobné reminiscence na minulou velikost Maďaři, Rakušané, Rusové, Poláci?

31.7.2016 v 14:40 | Karma: 26,08 | Přečteno: 943x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Cumhuriet si rozvracet nedáme

Zmařený puč Erdogana posílí. Jak ošidná může být v demokratickém slovníku interpretace některých dějů a pojmů, ukazují nejen současné události Turecku.

16.7.2016 v 12:37 | Karma: 18,37 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

To není recenze.

Kdo z těch, kteří se chtějí zasmát nebo zaplakat. Ti co se bijí za evropskou židokřesťanskou kulturu, nebo bojují proti všem muslimům, měl by si udělat čas na zhlédnutí jednoho filmu z indické „bollywoodské“ produkce. Je to film

15.7.2016 v 18:42 | Karma: 12,30 | Přečteno: 882x | Diskuse| Kultura

Daniel Řehák

Osm let s muslimem.

Lidé nespojení s establishmentem již dlouho tušili, jakého betla s nimi vláda USA hraje a hnutí Occupy Wall Street začínalo stavět stany na okraji finančního centra, těžícího z dolarového světa.

7.7.2016 v 16:32 | Karma: 25,47 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Komu spadne do klína západ Afriky? Ve hře o vliv je průmysl i dezinformace

26. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Africe Pozvolný odchod Francie ze západní Afriky je hotová věc. Zcela nahradit francouzský vliv ale bude...

Čechů ubývá, rodí se méně dětí. Není čas na sex a vztahy, vysvětlují odborníci

26. května 2024

Premium Stále více žen v Česku nemůže otěhotnět nejen z důvodů onemocnění, ale i kvůli odkládaní...

První barevná fotka zmizela v hlubinách času. Už ji nikdy nikdo neuvidí

26. května 2024

Seriál Je to jen pruhovaná stuha na tmavém pozadí, přesto představuje zásadní moment ve vývoji barevné...

V metru ve stanici Náměstí Republiky spadl do kolejiště člověk, provoz byl zastaven

25. května 2024  22:38,  aktualizováno  23:28

„Na stanici metra B spadl do kolejiště člověk. Provoz metra je přerušen v úseku Smíchovské nádraží...

  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe