Petrželův krok vedle aneb jak si lehce zkazit zbytek sezony.

Jedno je jisté, Milan Petržela si svým šlápnutím zajistil minimálně mediální zájem. Ať jste fotbalovým expertem nebo pouhým průměrným divákem, nemohla vám tato kauza uniknout. Nejen mě přijde, že celá aféra je zbytečně skandalizována a kolem šikovného záložníka se točí až příliš velký humbuk.

Musíme si uvědomit, že pokud by se podobný zkrat „povedl“ jinému hráči v utkání například Slovácko – Příbram (nic proti těmto týmům), tak by nad tím většina obecenstva jen mávla rukou. Zápas by samozřejmě nepřenášela žádná z televizních společností, na stadionu by nebylo tolik kamer, ve studiu žádní fundovaní odborníci na slovo vzaté. Celá situace by vyšuměla a unikla veřejnému zájmu. Naneštěstí Petržela obléká dres vedoucí Plzně a nesmíme zapomenout, že je také současným českým reprezentatem. Už jen proto by si takové zkraty mohl odpustit. No tedy mohl, musí!

Zda-li je vinen nebo ne, kdo ho obhajuje a komu jeho šlápnutí leží v žaludku z médií víme. Jaké bude oficiální vyjádření disciplinární komise, se dozvíme příští týden. Já bych si jen dovolil nastínit mírně katastrofický scénář, takové klasické „co by, kdyby…“. Pokud by vše dopadlo tak, jak teď popíšu, může mít pro Petrželu jeden hloupý krok fatální následky.

Příští týden se usnese disciplinární komise, v jednání pana Petržely uvidí snahu zranit soupeře a s přihlédnutím na jeho dřívější úlet (kdysi kopl Belaida bez míče) ho komise potrestá. Trest bude, dejme tomu, tři zápasy nepodmíněně. Rodák z Hoštic u Vyškova přijde o šlágr jara mezi „jeho“ Plzní a pražskou Spartou. Mezitím se hra Plzně rapidně zlepší. Po předvedeném výkonu proti Hradci to nebude příliš složité, když si vzpomeneme, jak soupeře válcovala na podzim. Místo krajních záložníků zaujme kanonýr Kolář a norský navrátilec Fillo. Pro Milana v sestavě místo nezbude, pouze na něj bude čekat vyhřátá lavička náhradníků. To vše neunikne bedlivému dohledu reprezentačního kouče. Trenér Bílek ho pro pokles formy a nulovou zápasovou praxi nemusí nominovat na březnový reprezentační sraz. O střídajícího záložníka jistě nebude zájem ani v cizině a to ještě před pár měsíci by o Petrželovy služby stálo mnoho zahraničních mužstev. V zahraničí by si bývalý hráč Drnovic, Slovácka, Sparty a Jablonce mohl polepšit nejen fotbalově, ale i finančně. Takhle bychom mohli pokračovat dál a dál.

Až samotný čas ukáže, jak moc jsem se přiblížil realitě, kterou jsem zde katastrofálně vylíčil. Kdyby bylo po mém, Milana bych netrestal, ale na můj názor se nikdo neptal…

Autor: Jan Daněk | čtvrtek 3.3.2011 21:27 | karma článku: 8,62 | přečteno: 961x
  • Další články autora

Jan Daněk

Jak být IN? Stačí nadávat.

9.6.2012 v 12:21 | Karma: 28,06

Jan Daněk

Bu bu bu, Vašíku

29.2.2012 v 22:52 | Karma: 24,59

Jan Daněk

Klobouček, Viktorko

17.8.2011 v 0:19 | Karma: 12,09