Děkujeme za pochopení.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/022013/17022013A3A382133972946375367C7065288B1E.jpg)
K54l44á23r73a 59T35ů41m38o90v26á
Přesně to si pamatuju z předchozích rozborů tématu, že běžně používané množství soli prakticky nemá vliv.
D85a97n16a 57T48e22n91z51l36e89r
Daly by se používat jiné chemikálie, ale to už by to potom opravdu ale opravdu nechutnalo.
Přeju krásný večer, Kláro, Vám i zvířátkům.
R19e84n59é 10M26e11l91i48c18h42a69r
Krása! Bude se mi vařirt lépe, radostněji a o špetku soli chytřeji
D45a82n28a 14T36e10n10z71l12e63r
Vy máte dnes také moc hezký blog, René! Děkuju za milá slova! Krásný večer Vám i Vaší rodině.
D49a61n69a 84T22e57n58z43l92e30r
Jste moc hodný, děkuju. Krásný večer přeju.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/112019/28112019C9991C9845B690280DE1C7DC6CBD9893.jpg)
J57a56n50a 24M87a52j22o22v91á
Safra...ode dneška budu při solení vody přemýšlet nad tím, jak to s tím vařením, nevařením osmózamí a zákony je :-). Tak doufám, že se nespletu a neosladím ji :-).
Vám díky za (nejen dnes) to, že píšete.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/022013/17022013A3A382133972946375367C7065288B1E.jpg)
K78l34á35r66a 52T16ů47m51o95v48á
Přemýšlení jsem už vzdala, solím na začátku. Jinak zapomínám.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052022/180520223946445FC607CCC9F20537A2A41AFB48.jpg)
M40a89r65t26i93n 42B65u44r50s86a
Nejsem chemik ani fyzik ale nefunguje náhodou osmóza obráceně? kapalina (i s rozpuštěnými látkami) přechází z méně slaného prostředí do slanějšího.
T22o68m70á31š 83T95a21t59í26č10e94k
To je naprostá pravda, ovšem v hrnci s ingrediencemi k vyvaření to bude fungovat tak, že když vodu osolím, hůře vniká do buněk zeleniny nebo masa, takže nesnižuje intenzitu jejich chuti, zatímco když ji nechám neslanou, vnikne jí tam tolik, že kvůli vzniklému tlaku na stěny buňky zevnitř dojde k jejich narušení. To vídám na cibuli, která, když nechám vyvařit celou, jak se to tak dělá, že ano, potom při vytlačování zbylé šťávy z vyvařené zeleniny přes cedník má úplně blátivou konzistenci, zatímco za syrova člověk potřebuje na nakrájení opravdu ostrý nůž.
P15e83t73r 26K23o94r26e78c74k16y
Tak a je to,zrovna si vařím vývar,maso s kostí a zelenina a teď čtu co jsem udělal špatně,no pozdě. Díky za info
D62a94n62a 40T90e40n56z81l31e17r
Rádo se stalo. Je to v podstatě hrozně jednoduché. Když chcete, aby se to vylouhovalo, tak do studené a nesolené vody. Když chcete, aby se naopak šmak v potravině udržel, tak do horké a hlavně osolené vody.
Jsem ráda, že se líbilo a přeju krásný večer.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/102022/22102022AA15CF0C668F4026852D9A4A7C67FBA2.jpg)
H70o34r49s66t 65A64n44t68o19n 35H91a79s47l44b83a80u51e76r
Mám výhodu, nemám rád sůl na silnici ani v jídle. Dano, děkuji za vysvětlení
D70a27n71a 22T45e59n73z18l90e91r
Já děkuju za milou návštěvu. Krásný večer Horste.
T65o64m76á93š 92T33a80t44í17č60e58k
Pokud nasypeme do 1 litru vody 58 g kuchyňské soli, bude hotové kuchařské dílo nepoživatelné aneb totálně přesolené.
O59d56s68t48r24a81n57ě27n55ý 20U87ž78i62v59a88t98e21l
P14a17v90e56l 53V76é53b69r
Dobré a poučné, paní Dano. Jako vždy, jako vždy.
K tomu odloženému varu: Podle doporučení na jednom návodu k uvaření špaget (složitá záležitost, jak všichni víme ) osolím až vařící vodu, což neuklidní var, ale naopak, voda vzkypí (ne jako v "Hrnečku vař!", ale pěkně to zabublá). Podle onoho památného návodu to má mít ten význam, že se do vody dostane vzduch a těstoviny se údajně nemají tolik lepit.
P.S. Čumák projevil výrazné speleologické sklony. Vytvořili jsme rozložením pohovky nízký prostor a Čumák tam zalezl a celý večer si tam lebedil. Budu mu muset něco takového vytvořit napořád.
D24a85n54a 21T13e46n44z26l69e21r
V mém receptu je proti slepování bojováno chrstnutím trochy olivového oleje.
Pokud bude váš Čumák jako ten náš, tak si podobnou skrýš umí udělat sám. Pod garáží. A možná také bude obratně skrývat ten půl kubík vyryté země za keříčky živého plotu...
Krásný večer Vám i Čumáčkovi.
- Počet článků 996
- Celková karma 21,05
- Průměrná čtenost 1281x