Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju a krásný den, Horste, mějte se všichni moc hezky.

0 0
možnosti
Foto

Přesně, oxiduje a funguje na to citron. Ale četla jsem to.

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo. Mějte krásný den, Kláro, ať se vydaří.

1 0
možnosti
TT

Nově vyšlechtěné odrůdy jablek obsahují méně polyfenolů, protože obsahují samou vodu, tak by se to taky dalo říct.

0 0
možnosti

Některé "odrůdy" v supermarketech jsou naopak tvrdé a suché jako pepř.

0 0
možnosti

Tak jsem si vygúglil, k čemu jsou dobré polyfenoly a nestačím se divit:

Polyfenoly hrají neuvěřitelně důležitou roli pro zdraví na mnoha úrovních:

- antioxidační vlastnosti.

- chrání srdce a cévy.

- mají protirakovinné účinky.

- podporují funkci mozku (neuroprotektivní účinek)

- protizánětlivě

- podporují metabolismus cukrů

- modulují hormonální rovnováhu

Takže nižší obsah polyfenolů v ovoci supermarketům žádnou čest nedělá.

0 0
možnosti
LH

Otázka je, jak chutná jablko pokapané citrónovou šťávou. Ještě jsem nezkoušel.

Díky za blog paní Dano a pěkný den.

0 0
možnosti
DT

Používám to, když je zavařuju. Nakrájená jablka dávám do vody s citronem, nezhnědnou tak rychle.

Ona jsou jablka i sama o sobě dost kyselá, takže když se to s tou šťávou a kapáním nepřežene, tak to nemusí být ani znát.

Děkuju, jsem ráda, že se líbilo, mějte krásný den, Lumíre.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1033
  • Celková karma 23,06
  • Průměrná čtenost 1273x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.