DT

Děkuju a krásný den, Horste, mějte se všichni moc hezky.

Foto

Přesně, oxiduje a funguje na to citron. Ale četla jsem to.

DT

Jsem ráda, že se líbilo. Mějte krásný den, Kláro, ať se vydaří.

TT

Nově vyšlechtěné odrůdy jablek obsahují méně polyfenolů, protože obsahují samou vodu, tak by se to taky dalo říct.

Některé "odrůdy" v supermarketech jsou naopak tvrdé a suché jako pepř.

Tak jsem si vygúglil, k čemu jsou dobré polyfenoly a nestačím se divit:

Polyfenoly hrají neuvěřitelně důležitou roli pro zdraví na mnoha úrovních:

- antioxidační vlastnosti.

- chrání srdce a cévy.

- mají protirakovinné účinky.

- podporují funkci mozku (neuroprotektivní účinek)

- protizánětlivě

- podporují metabolismus cukrů

- modulují hormonální rovnováhu

Takže nižší obsah polyfenolů v ovoci supermarketům žádnou čest nedělá.

LH

Otázka je, jak chutná jablko pokapané citrónovou šťávou. Ještě jsem nezkoušel.

Díky za blog paní Dano a pěkný den.

DT

Používám to, když je zavařuju. Nakrájená jablka dávám do vody s citronem, nezhnědnou tak rychle.

Ona jsou jablka i sama o sobě dost kyselá, takže když se to s tou šťávou a kapáním nepřežene, tak to nemusí být ani znát.

Děkuju, jsem ráda, že se líbilo, mějte krásný den, Lumíre.

  • Počet článků 985
  • Celková karma 18,01
  • Průměrná čtenost 1283x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.