TT

Podle jednoho průzkumu bývá nejvíc kontaminovaná věc v celé domácnosti houba nebo hadr na umývání nádobí. Ono je to logické - dostávají se do nich částečky pokrmů, tedy živná půda pro bakterie. Dá se s tím bojovat, chce to zaprvé očistit nádobí od zbytků jídla pořádně nějakou stěrkou a umývat jarem potom už jenom přilnutou mastnotu, no a zadruhé na konci každého umývání tu houbu nebo hadr vlastně vyprat v extra dávce jaru, pořádně vyždímat a uložit tak, aby uschla - jak už píše Dana, vlhkost dělá těm bakteriím dobře. Pak ten čisticí nástroj nesmrdí do dvou dnů od začátku používání jak vytažený ze žumpy.

DT

S houbou a různými hadry to mám tak, že je čas od času nebo i denně dávám mokré do mikrovlnky. Na minutu nebo dvě, aby se hezky zahřály a horká voda v nich všechno sterilizovala. Houbu vlastně vůbec nemám, mám kartáček, který dávám do myčky, takže z ní vyjde jako nový.

Mějte krásný den, Tomáši, ať se hezky vydaří.

Foto

Ono to mokré (ovoce) na sebe hlavně nalepí makroskopické nečistoty, takže je to i z relativně čisté podlahy na mytí. Suché doma v klidu sním, venku nebo v práci ne. Zatím žiju.

DT

Hlavně když člověk žije se zvířaty, to se vůbec nedá srovnat. Všude jsem mívali chlupy.

Krásný den, Kláro, ať se vám hezky vydaří.

MK

Přehnaná čistota snižuje odolnost organismu a napáchá tak více škody než užitku. Takže pokud potravina nepadne do nějakého vyloženého humusu, neměl bych problém s její konzumací.

Naši psové jsou však zpravidla proti. Už dlouho jsem nezažil, že by nějaké jídlo vydrželo někde ležet déle než ty tři sekundy. Jsem víceméně smířen s tím, že pokud mi něco upadne, ohýbat se pro to nemusím.

DT

Pes je na tohle výborný. Zase ale donáší domů různou špínu na tlapkách a v kožiše. Náš na to byl expert.

Krásný den, Michale, mějte se moc hezky.

JN

Tak jsem zklamaný. Podle názvu jsem čekal pikantní blog o sexu a ono je to o bakteriích...

DT

To by byl ale smutný blog. Smutné blogy nepíšu. Krásný den, Josefe, ať se vám hezky daří.

DT

V podstatě vychází, že upadnutí na zem nevadí jen cigaretě. Což mi připomíná staré heslo - rychle zvednutá cigareta se nepovažuje za upadlou...

Krásný den, Horste, ať se hezky vydaří.

  • Počet článků 989
  • Celková karma 20,11
  • Průměrná čtenost 1282x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.