Diskuse
Domácí zavařování - pečivo
Děkujeme za pochopení.
M95i57l48a87n 85Š67ť33a65s97t82n64ý
Zdá se mi to příliš komplikované. Pro situace, kdy nám došlo pečivo a není kde ho koupit, postačí mít nějakou rezervu v mražáku. Při dlouhodobém výpadku pekáren kvůli nějakým přírodním, či jiným katastrofám, je asi lepší mít rezervu mouky spolu s dalšími ingrediencemi, a nějakého zdroje energie. A v neposlední řadě suchary.
D26a35n20a 29T40e63n49z60l86e69r
Problém s mražákem je v tom, že ten vypadne jako první - a všechno, co v něm bylo, se zkazí. Nemůžeme počítat s tím, že bude k dispozici elektrická energie, až se něco stane.
Zatím mi vychází jako jediné vhodné - zavařování. Možná by se dalo taky sušit, jak píšete - suchary...
Navíc na chatě mražák nemám a lednici vypínám, takže pokud tam chci mít chleba, musí být zavařený. Ono to v armádě taky funguje...
Díky za milou návštěvu a přeju krásný den, Milane.
M63i62r66e22k 97B95a84u43t31s59c77h
Máte naprostou pravdu!
Protože do mé hlavy byla od čtvrté třídy tlačena азбука и русский язык, tak sleduju i ruskojazyčné i ukrajinské jůtubery. A po začátku války na Ukrajině se na YT objevuje ohromné množství zavařovacích receptů. Důvod je jasný - zajistit zdroj potravy i v době výpadku elektřiny a tím pádem nefunkčnosti lednic a mrazáků. Zavařuje se nejčastěji v autoklávu (120°C). A jako bonus se ten autokláv dá lehce předělat na самогонный аппарат
D97a90n64a 11T83e48n22z95l54e77r
Tak to je opravdu šikovné, to s tím samohonem. To se v těch zemích určitě hodí.
Krásný den, Mirku, mějte se moc hezky.
- Počet článků 972
- Celková karma 19,79
- Průměrná čtenost 1325x