Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi jsme vážně vyrůstali v blahobytu. Zavařovat pečivo a chléb by mě ve snu nenapadlo. A přitom je to tak praktické, hlavně v nouzi. Díky Dani a přeji hezký víkend.

0 0
možnosti
Foto

Zrovna dneska jsme se o tom v práci bavily. Nad chlebem, který se už hodil leda k výrobě penicilinu.

0 0
možnosti
DT

V tom stádiu už je opravdu nejedlý, ale když se zavaří včas, má to fungovat. Já zatím svoje chleby jen pozoruju, co s nimi udělá čas... Krásný den, Kláro, ať se vydaří.

1 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, přeju krásný den, Horste.

0 0
možnosti
Foto

Dík za připomenutí zavařování v mém mládí. Že jsou to sklenice Weck jsem nevěděl, ale měly skleněná víčka, kulatou gumičku a kovovou plochou pružinu, kterou se víčko přichytilo, než si ho přitáhnul podtlak.

0 0
možnosti
DT

To budou ony. Nebo to byly rakouské - ty se jmenovaly podle firmy Rex. Proto Rakušani říkají ein-Rex-en a Němci ein-WECK-en.

Krásný den, Štěpáne, ať se vydaří.

2 0
možnosti
TT

Ha, už jsem na to přišel - nejedná se o návod k uchování dočasných přebytků ze zahrady, sadu, záhumenku, králíkárny, kurníku a chlívku, ale o návod k vybavení protiatomového krytu! Velmi americké!

0 0
možnosti
DT

Občas mám takovou tendenci, ano. Ale zdaleka nemám perfektní kryt...

Krásný den, Tomáši, ať se vám vydaří.

0 0
možnosti

Zdá se mi to příliš komplikované. Pro situace, kdy nám došlo pečivo a není kde ho koupit, postačí mít nějakou rezervu v mražáku. Při dlouhodobém výpadku pekáren kvůli nějakým přírodním, či jiným katastrofám, je asi lepší mít rezervu mouky spolu s dalšími ingrediencemi, a nějakého zdroje energie. A v neposlední řadě suchary.

0 0
možnosti
DT

Problém s mražákem je v tom, že ten vypadne jako první - a všechno, co v něm bylo, se zkazí. Nemůžeme počítat s tím, že bude k dispozici elektrická energie, až se něco stane.

Zatím mi vychází jako jediné vhodné - zavařování. Možná by se dalo taky sušit, jak píšete - suchary...

Navíc na chatě mražák nemám a lednici vypínám, takže pokud tam chci mít chleba, musí být zavařený. Ono to v armádě taky funguje...

Díky za milou návštěvu a přeju krásný den, Milane.

1 0
možnosti