Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tohle najít už je docela umění. A/nebo štěstí?

0 0
možnosti
DT

Úžasné na tom je to, že to našli hned v prvním sektoru, který prohledali, jestli to správně chápu. Může to být náhoda, protože v ostatních nenašli nic, nebo je náhoda, že v ostatních nic nenašli? Nechme se překvapit, bude to ještě zajímavé.

Krásný den, Kláro, ať se hezky daří.

1 0
možnosti

Zajímavé. Doufejme, že takový "macík", zvící velikosti Země, jednou neproletí naší Sluneční soustavou. Asi by to mezi jejími planetami způsobilo pořádné "škatule, škatule, hejbejte se!".

0 0
možnosti
PP

Záleželo by kudy. Jupiter by ji snad dokázal popadnout.

2 0
možnosti
LH

Taková bludná planeta ideální domov pro astronomy. Žádné rušivé elementy, věčná tma, teplota blízká absolutní nule a ještě "volný" pohyb po Galaxii. Na žití ale nic moc.

Zlatá naše matička Země.

Mějte pěkný den, paní Dano.

0 0
možnosti
DT

Možná by se tam dalo žít - ale museli by se zakopat. I taková planeta bude jistě mít ještě nějaké zbylé vnitřní teplo. Ovšem byla by to jízdenka jen jednosměrná...

Krásný den, Lumíre, mějte se moc hezky.

1 0
možnosti
MK

Hrubý odhad počtu takových planet je asi možný už dnes. Stačí jen odhadnout pravděpodobnost úniku takové planety ze své mateřské soustavy.

Pokud např. tato pravděpodobnost činí 0,1%, pak připadá jedna uniklá planeta na 1000 soustav. Takže v Galaxii jich bude

počet hvězd / 1000

No a pak už jen kvantifikovat pojem "naše blízké okolí", vydělit a máme hrubý odhad.

0 0
možnosti
DT

Podle simulací by takových úniků mohlo být i daleko víc. Klidně deset na soustavu. Některé soustavy, které vidíme právě i díky TESS mají jen velké Jupitery hodně blízko hvězdě, takže odtamtud všechny kamenné planety zmizely. Nebo mohou krást ty hodně vzdálené planety a planetky i okoloprocházející hvězdy. Teď už je musíme jen najít a je skvělé, že se na to dají použít datové soubory, které byly původně určeny na něco jiného.

Krásný den, Michale, ať se vám daří.

1 0
možnosti
DT

Děkuju, jsem ráda, že se líbilo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 996
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1281x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.