Předvolební "chvojkovina" pro ČSSD?

     Rath se opět předvedl. Přiznám se, že jsem volební kampaň ve Středočeském kraji sledoval s velkým gustem. Souboj Bendl x Rath věštil krásný a nelítostný boj o naše hlasy. Také jsem čekal, s čím vším přijde opoziční sociální demokracie, která má ambici vyhrát po delší době zase nějaké volby. Proto ostatně nasadila do středních Čech právě Davida Ratha, který není zrovna v problémech kraje příliš zběhlý, jak se ukázalo v televizních debatách.

David Rath statecne prchající z poradu M. Jílkové.idnes.cz

     Dalo se předpokládat, že se bude snažit sociální demokracie držet linie celostátních témat, ve kterých jsou politici navržení na lídry vycvičení. Taktéž se dalo čekat, že to pro Petra Bendla nebude žádná procházka růžovým sadem a sem tam s nějakou podpásovou bude muset počítat. V tomto jsem se ale přepočítal. David Rath se spokojil pouze s podpásovkama a negativní kampaní. Bendl na billboardech rekapituluje, co se povedlo, a co se chystá. Rath se spokojí s palcem dolů. Spolu s letáčkama strany ČSSD distribuuje převážně pomlouvačné letáky proti současnému hejtmanovi Bendlovi. Cílem těchto letáků je vyvolat v lidech závist. Dozvíme se, že Bendl má vilu v Lánech, jezdí si v Porscháku a lítá na luxusní dovolený. Bendl, resp. jeho manželka, reagoval na svých stránkách zveřejněním veškerých příjmů z manželčina podnikání. Z něho je zřejmé, že na všechny tyto věci Bendlovi mají a to především díky podnikání paní Bendlové. Místo slov uznání lidé spíš projevují závist a to se socialistům hodí. Mimochodem Porscháka už hejtman ani nemá.

     Takže nic moc pěkného ČSSD nepředvedla. Vrcholem však bylo obvolávání domácností, kde telefonistka začala rozhovor otázkou, jestli ten člověk ví, že Bendl bil svoji první manželku. Dále přešla k tomu, že má rád Ukrajince, což jsou prý kriminální živly. Nejvtipnější byla informace, že Davidu Rathovi jde o nás, o občany. Poté, co se ukázalo, že zrovna tento potenciální volič nepatří k sympatizantům ČSSD, zakončila telefonistka hovor zvoláním: „Počkejte, jak s vámi pan Rath zatočí! Sbohem!“. Nevím, jestli za těmito rozhovory skutečně stojí ČSSD, samozřejmě, že se k tomu nepřizná, ale je to celé podivné. Zvláště, když jako jediné medium o tom informoval server novinky.cz, tedy Právo, tedy noviny ČSSD. Trošku v tom vidím rukopis současného Rathova volebního stratéga Jiřího Chvojky. Tak nevím…

PS. Jo a mimochodem David Rath mě nepřesvědčil a můj hlas nedostane. Jaké překvapení, že :-).         

Autor: Jiří Dalecký | pátek 17.10.2008 13:11 | karma článku: 37,05 | přečteno: 2417x