Nezávislý kandidát ČSSD Dienstbier na X způsobů

     Vždy, když je možnost někam kandidovat, být zvolen nebo jmenován, můžeme si být jisti, že se setkáme se jménem Jiřího Dienstbiera. Pro tohoto pána není žádná funkce dost významná. Nutno říci, že bývá často navržen, přítomen a nezvolen.

www.cssd.cz

     Nejinak tomu je i letos. Jiří Dientsbier kandiduje do Senátu a tentokrát za ČSSD v Kladně. V roce 1996 se snažil v dresu České strany národně sociální (ČSNS) přesvědčit voliče Prahy 1, že zná jejich problémy a pomůže je řešit. Neúspěšně. Podotýkám, že ještě než kandidoval za ČSNS, tak vedl a pohřbil strany Svobodní demokraté a Liberální stranu národně sociální. V roce 2000 zkoušel tu samou taktiku na voliče z Mladoboleslavska a Turnovska, tentokrát v barvách ČSSD. Dostal se sice do druhého kola, ale v něm ho porazil kandidát ODS. Voliči jasně řekli, že jsou natolik sebevědomí, že chtějí svého senátora, a ne nějakého strejdu z Prahy. Po osmi letech se Dienstbierovi asi zastesklo po volební kampani a kandiduje znovu. Regionem jemu nejbližším se stalo Kladensko. Alespoň, že kandiduje za stejnou stranu jako posledně. Je ale celkem komické, že člověk, který prošel takovým množství stran, se označuje za nezávislého kandidáta do Senátu.

     Pokud do toho ještě připočteme jeho zvažovanou kandidaturu na prezidenta, kterou velice rychle přijal, a jak bylo vidět, velice si ten mediální zájem užíval. Bohužel pro něj jeho kandidaturu sama ČSSD nebrala moc vážně a nakonec se rozhodla pro Jana Švejnara.

     Nechci Kladeňákům vnucovat svůj názor a je pouze na jejich zvážení, zda si Kladno zaslouží senátora, který vlastně neví, odkud je a za koho má kandidovat.       

Autor: Jiří Dalecký | pondělí 13.10.2008 17:20 | karma článku: 29,59 | přečteno: 1446x