Ostravské Watergate nebo nevinná loupež?

Ostravské Watergate nebo nevinná loupež?

     12. 6. 1972 sídlo Demokratické strany, Washington D.C.: 

     Do sídla Demokratické strany v komplexu Watergate vniklo pět pracovníků Republikánské strany. V kanceláři se vetřelci snažili nainstalovat odposlouchávací zařízení a fotografovat důležité dokumenty. Do skandálu byla zapletena také FBI, CIA, ministerstvo spravedlnosti, generální prokurátor, Bílý dům a hlavně i prezident Spojených států Richard Nixon. Do té doby velice oblíbený prezident Nixon se po aféře rozhodl rezignovat. 

     24. 7. 2008 kancelář poslance Petra Wolfa, Ostrava:

     Do kanceláře bývalého poslance ČSSD vnikli neznámí pachatelé. Z poslanecké kanceláře byl odcizen pouze notebook s důležitými daty. Manželka poslance je přesvědčena, že šlo o politicky motivovaný útok. Wolf se dostal do středu pozornosti odchodem z poslaneckého klubu ČSSD a následným obviněním vedení z vytváření tajných složek na neposlušné členy strany, které se staly prostředkem k vydírání. Do vytváření složek měly být zapojeny zejména známé tváře Jiřího Paroubka, Jaroslava Tvrdíka, Miroslava Antla.     

     Nevím, kde jsem vzal tu drzost a spojil jsem tyto dvě zcela odlišné věci. Je přece zcela jasné, že za loupeží v Ostravě může nějaký ubohý člověk, který doplatil na reformy z dílny ODS. A jelikož nemohl po kapsách najít 30 Julínků, byl donucen jít si půjčit do kanceláře svého poslance. Tento poslanec stejně zradil své voliče a program a nic jiného si nezaslouží. Bohužel ale zjistil, že v kanceláři je pouze notebook. „Kde jsou hergot ty miliony od Dalíka?“ ptá se ubohý člověk zhuntovaný vládní politikou. No nic. Spokojil se se zajisté zaheslovaným počítačem a uprchl.     

     Prostě klasická loupež. Nic jiného v tom novináři a blogeři pracující v žoldu ODS nehledejte!!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Dalecký | pátek 25.7.2008 13:20 | karma článku: 22,07 | přečteno: 1453x