Zbít poslance je prý dobrá práce slušného člověka, soudí někteří.

Údajně slušní spoluobčané a vlastenci napadli poslance Feriho. Oslovili ho, namísto argumentů počastovali rasistickými komentáři a zbili, pro jistotu ve dvou. Stejně hrozná, ne-li horší, se mi jeví reakce některých spoluobčanů.

Jasně, to se může stát. Pan poslanec se zjevně nacházel na špatném místě ve špatnou chvíli vedle špatných lidí.

Nejsem ani volička strany pana Feriho ani jeho fanynka. Je mi, či doposud byl, tak volný, že mi jsou naprosto ukradené barva jeho pleti, původ i jeho účes.

Ale čeho je moc, toho je příliš.

To, že se našli dva ubožáci, kteří, zjevně nemajíce schopnost vyslovit a prosadit své názory a současně ani odvahu tak činit jeden po druhém, zbili na úskok nepřipraveného mladého muže, to je zavrženíhodné.

Ovšem nikdy bych se nenadála, že se mezi námi najde tolik dalších „slušných“ lidí, kteří budou čin útočníků a jeho dopad zpochybňovat či dokonce schvalovat. Nepochybuji, že mezi těmi, kteří pod všemi články, které se incidentu týkají, psaly své souhlasné komentáře, je spousta svědomitých, slušných a o blaho vlasti se zajímajících otců a matek od rodin. Tedy těch, kdož si to o sobě myslí a jsou přesvědčení, že mají na svůj názor právo.

Na názor, že si poslanec Feri za své zranění může, že "dobře mu tak".

Dámy a pánové, NE, NE, a ještě jednou NE.

Tak, jako si spoře oděná dáma nezaslouží být znásilněná, důvěřivé dítě být zneužito, špatně přecházející babička být přejeta autem, tak si volné dny slavící poslanec nezaslouží být zbit.

Ani za barvu své kůže, ani za svůj účes, ani za své názory, ani za svou politickou angažovanost ani za své rozhodnutí z politiky vystoupit. A dokonce ni za svou nedávnou dovolenou, ať si na ní naspořil nebo, jak mnozí věří, "zneužil naše“ peníze. Za nic z toho.

Stejně tak si nic zlého nezaslouží „slušní patrioti“ za jejich hloupé, rasistické, xenofobní a nenávistné názory.  A to i přesto, že činí (či přejí) druhému to, co zcela jistě nechtějí, aby bylo činěno (či jen přáno) jim.

Opravuji. Co si ty slušné matky a ti slušní otcové zaslouží, je nepokryté pohrdání a odsouzení, ideálně od jejich vlastních dětí.

A, pokud se někdo, například pan Feri, uvolí je žalovat, pak i důsledky právní. Jsme totiž lidé a od zvířat nás odlišuje schopnost verbálně komunikovat. Navíc žijeme ve zřízení demokratickém, kde platí ústava a zákony. Protože každý skutek na základě domnělého práva by měl být provázen i odpovědností a nesení si důsledků každého, tedy i amorálního, chování. 

https://www.novinky.cz/domaci/503003-poslance-feriho-zbili-na-morave-nadavali-mu-do-negru.html

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/feri-poslanec-top-09-slusni-cesi-facebook-komentare-nenavistne.A190422_083937_domaci_lre

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/94672/neuveritelne-svinstvo-narod-tleska-rasistickemu-utoku-na-poslance-feriho.html?fbclid=IwAR29joYiEosq5zDdcCPmjVWvrjFavgqKAvHmm59Pz1Q2nwmi8rFPuR59Bfk

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dáša Stárková | pondělí 22.4.2019 20:14 | karma článku: 35,31 | přečteno: 3771x