Přát si veřejně něčí smrt by neměl nikdo, tedy ani Hutka ani Zeman

Přát si něčí smrt, a dokonce o tom veřejně mluvit či zpívat, by neměl nikdo, bez ohledu na to, jakou zastává funkci, zda má imunitu anebo používá uměleckou licenci.  Nejde o umění, vtip ani bonmot.

Nejsem fanynka ani jednoho z výše jmenovaných pánů, a proto si troufám prohlásit, že si nemají co vyčítat. Pan prezident se nejednou vyslovil o likvidaci například novinářů, písničkář Hutka o Zemanovi napsal diskutovanou píseň.

Faktem je, že přát si něčí smrt, a dokonce o tom veřejně mluvit či zpívat, by neměl nikdo, a to bez ohledu na to, jakou zastává funkci, zda má imunitu, užívá umělecké licence, anebo svá prohlášení označí za vtip či bonmot. Ne, není to umění, bonmot ani vtip. Neměl by tak činit ani pán ani kmán, ani písničkář, a dokonce ani prezident, který by nám všem měl jít příkladem.

Bez ohledu na to, kdo něco takového vysloví, je to amorální, špatné a svědčí to o nízké morální a intelektuální úrovni příslušné osoby.

Ani skutečnost, že si jeden začal, neopravňuje toho druhého chovat se stejně. Ten, kdo dává druhý úder, tím dosáhne maximálně politování, že klesl na iniciátorovu úroveň.

Kdokoliv, kdo u jedné osoby taková prohlášení přehlíží či přímo schvaluje a u druhé osoby odsuzuje, by si měl sáhnout do svědomí, zamést před vlastním prahem a překalibrovat vlastní morální kompas..

Autor: Dáša Stárková | pondělí 6.8.2018 8:16 | karma článku: 35,07 | přečteno: 2810x