Paní Veroniko Brožová, jste skvělá, držte se a nedejte se

Nenechte se prosím udolat. Učinila jste správně, že jste hejtmanku Středočeského kraje informovala. Díky její reakci víme, jak nespolehlivé máme vedení a jak bezostyšně hazarduje se zdravím vás zdravotníků i nás občanů.

Nedejte se, prosím, zastrašit. Jsem si jista, že jste konala správně, že jste hejtmanku Středočeského kraje informovala otevřeným dopisem. Nejste odpovědná za článek citující Váš otevřený dopis ani za to, jak amorálně a bezcharakterně se hejtmanka Jermanová k vám a situaci zachovala.

Naprosto chápu, v jak prekérní situaci jste se Vy a Vaši kolegové záchranáři vyskytovali nejen po celou dobu výjimečného stavu, ale především na začátku března. Dokáži si představit obavy, s jakým jste vyjížděli k pacientům (ať těm potencionálně Covid-19 pozitivním anebo k těm ostatním). Rozumím tomu, že jste nechtěli případnému šíření nákazy vystavovat především pacienty, ale ani členy vlastních rodin. Umím si představit i to rozhořčení, kdy se Vám namísto dostatečného vybavení dostalo písemného poplácání po zádech v podobě nic neříkajícího populistického hejtmančina prohlášení.

Bylo proto naprosto v pořádku, že jste se o nápravu situace pokusila zasláním otevřeného dopisu hejtmance:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zachranarka-zdiby-stredocesky-kraj-policie-trestni-oznameni.A200526_151023_domaci_aug

Jsem si jista (tak jako Vy tehdy), že je lepší jít rovnou ke kováři nežli ke „kováříčkovi“, který by Vás stejně nejspíše odkázal na pozdější dodávku odpovídajících pomůcek. Také bych věřila, že "kovář"=hejtmanka zareaguje správně.

Co jsem namísto adekvátní reakce na Váš dopis registrovala já, bylo její popření Vašeho tvrzení a to, že namísto promptního řešení situace (to za ní učinili různí dárci) následně hejtmanka Středočeského kraje lživě osočila Německou stranu ze zadržení zdravotnických pomůcek

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ochranne-pomucky-stredocesky-kraj-rousky-respiratory_2003272336_hag a upřímně, nejsem si jista, zda své vylhané prohlášení řádně dementovala či zda se za ně odpovídajícím způsobem omluvila.

Tehdy vás a všechny zdravotníky a pracovníky exponovaných povolání nechali naši vrcholoví politici na holičkách. Ne, že by to něco měnilo na tehdejší situaci, ale ti nejvýše postavení se alespoň dodatečně omluvili.

Je smutné, že vaši nadřízení, namísto aby si posypali hlavu popelem a podpořili vás, táhli a táhnou za jeden provaz s hejtmankou. Namísto, aby (alespoň v tichosti) uznali Vaší pravdu, snížili se k Vašemu veřejnému zostuzení a opakovanému pokárání a něčemu, co nelze nepřirovnat k honu na čarodějnice (věřím, že mi rozumíte, jak to myslím), nátlaku a vyhrožování.

Je ubohé, amorální a důkazem nedostatečné sebereflexe a neodpovědnosti hejtmanky, Jaroslavy Pokorové Jermanové, že nejen, že nebyla schopna řádně zareagovat a uznat, že pochybila (a ohání se nesmyslnými tabulkami) a pokouší se uplatňovat taktiku politiků ANO, že donekonečna opakovaná lež stává se po čase pravdou.

https://www.forum24.cz/video-tragicke-a-arogantni-vystoupeni-jermanove-v-zivem-vysilani/

Je absolutně trestuhodné a, odpusťte ten výraz, zhovadilé, že na Vás dokonce podala trestní oznámení (není ani schopna říci, na koho a na co, údajně na článek, ve kterém byl Váš otevřený dopis zveřejněn) za údajné šíření poplašné zprávy. Namísto obrany a omluvy útok. Jak podlé a nízké.

Naprosto rozumím tomu, jak se teď asi cítíte.

Prosím, nedejte se, nedejte se zlomit, odradit ani demotivovat. Takovéto lidi, jako Vy, potřebujeme. My jako skuteční i potencionální pacienti, my jako občané tohoto státu.

Děkuji také, jak kultivovaně, věcně a korektně se vyjadřujete. https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/101389/je-to-politicky-hnuj-jermanova-me-chce-zastrasit-rika-zachranarka-kvuli-ktere-padlo-trestni-oznameni.html

Je to hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Pokorná Jermanová, kdo by se měl stydět a kát.

 

Autor: Dáša Stárková | pátek 29.5.2020 14:52 | karma článku: 35,34 | přečteno: 1081x