Máte stále veselou mysl a spí se Vám dobře, pane Tomáši Zdechovský?

Opravdu měla Vámi odhlasovaná rezoluce pouze charakter doporučení = není vůbec závazná? Omlouvám se jedině za to, že oslovuji pouze Vás a nikoliv Vaše kolegy, kteří taktéž zdvihli ruku.

Já Vám nebudu lát nezdvořilými výrazy ani Vás –jediného- osočovat z vlastizrady. Chci jen, abyste věděl, že Vy osobně jste pro mne velkým zklamáním.

Vašim blogům (uznávám, že krom nich a Vašeho vyjádření souhlasu s rezolucí žádný jiný výsledek Vaší práce neznám) a především Vaší zanícenosti pro každou z Vámi komentovaných věcí jsem věřila a nechtělo se mi věřit, že jde pouze o populismus.  Ano, vím, jak jsem stará, tak jsem naivní. Ale opravdu jsem moc potřebovala vědět, že obyčejný našinec má právě ve Vás a dalších europoslancích zastání. Ač ctím svobodu jednotlivce, ve věcech veřejných jsem ve své podstatě etatista. Vy jste svým činem a jeho následky hluboce otřásl mým přesvědčením. Kdybyste se alespoň tolik nebil v prsa a nebudil (klamné) zdání, že Vám jde o lidi, o vlast, o budoucnost, o správnou věc, o správnost věci.

Vím, že pro Vás ztráta mého jednoho hlasu nic neznamená a nejspíše si sám ještě neuvědomujete důsledky (nejen) svého činu. Ale opravdu by mne zajímalo, jak se Vám spí a plánuje budoucnost pro Vaši (soudě dle Vaší fotky) mladou rodinu.

Mimochodem, i my zde „dole“ víme, jaký je rozdíl mezi uprchlíkem/žadatelem o azyl a imigrantem. Jak je ovšem chcete objektivně a správně rozlišovat Vy a jak chcete ošetřit, aby se jedna skupina nepřelévala v druhou= nevznikl chaos a anarchie? A jak chcete ošetřit tu následnou situaci, která velmi pravděpodobně vznikne bez ohledu, zda přijmeme „pouze“ uprchlíky či imigranty? Máte nějakou představu, plán, program?

Anebo si, jako Pilát, umyjete ruce? Po Vás potopa?

Stydím se za sebe, že jsem, ač od počátku euroskeptik, byť jen na vteřinu, uvěřila Vám a Vám podobným.

Autor: Dáša Stárková | čtvrtek 28.5.2015 12:48 | karma článku: 38,18 | přečteno: 2119x