Lázeňská etuda

Ne, nebojte se, žádná romantika. Odjížděla do lázní s ošklivým nálezem, jen kousíček od operace bederní páteře. Bolesti chvíli předtím odezněly a ona se po dlouhé době podobné věčnosti octla sama se sebou a mohla se nechat opečovávat a v klidu odpočívat

O děti bylo postaráno a dokonce je během pobytu několikrát viděla, takže požitky byly dokonalé.

Ve chvíli byla obklopena kamarádkami a užívaly si nadcházejícího léta v malebných Jižnich Čechách. Spolubydlící byly stejně veselé kopy, a tak zažily spoustu okamžiků jako ten níže popsaný.

Jednou šly z večeře a postupně se blížily se ke zdroji občasného sborového výkřiku nadšení či zklamání. Na kolonádě byla puštěna velkopložná obrazovka a na ní mistrovství světa v ledním hokeji. A kolem posedávala hromada mužů různého věku s planoucíma očima zapomněla na své handikapy bolesti a hlasitě povzbuzovali, jak se puk řítil po ledě .

Zahrály jí rarášci v očích a povídá kamarádkám (drobným blondýnkám) : "Pojďte za mnou, něco mě napadlo". Došly k těm hokejovým nadšencům a ona pro všechny nečekaně do momentu ticha povídá : "Jé, holky, to jste věděly, že je tu taková krásně velká televize? Nedávají nám teď Ulici?"..... V tu chvíli by byl nejen slyšet spadnout pověstný špendlíček, ale ani by se v těch sedících pánech krve nedořezal a nejspíš ani nedýchali. Najednou, kde se vzal, tu se vzal, přistál jí u ruky ovladač od nejbližšího pána tvorstva a ten s chraplavým hlasem, jako by si tím vyrvával srdce z těla, povídá :"Tak si to teda zapněte, děvčata". Dlouze se na ovladač podívala, usmála se, pohodila hlavou jako prvorepubliková movie star a povídá :"Anebo ne, jdeme na dvojku, ne? Kdo by teď zůstával zalezlý jako krtek, když je venku tak krásně". Dámy nadšeně přitakaly, zasmály se, otočily na podpadcích a odkráčely středem.

Od očitého svědka vím, že hokejoví fanoušci se nadechli a úlevně oslavili další gol teprve poté, co za třemi dámami zapadly skleněné vstupní dveře hotelové haly.

Autor: Dáša Stárková | pondělí 2.2.2015 20:45 | karma článku: 6,50 | přečteno: 378x