Komunisté schválením schodku 500 miliard poskytli ANO bianko šek

Ne, že bych očekávala něco jiného. KSČ(M) svůj charakter ukázala dávno a předseda Filip umocnil despekt k nim pociťovaný nedávnými prohlášeními k situaci kolem sochy Koněva. Uvědomují si dopad svého souhlasu nebo se jím baví?

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozpocet-kscm-schodek-500-miliard-korun-ustredni-vybor.A200620_045138_domaci_kop

Maličko si teď zahraju na Libuši...

Ano, budeme mít bezprecedentní schodek v rozpočtu. Budeme mít schodek, který budou splácet ještě naše vnoučata. A ano, za část toho schodku může bezpochyby Covid-19. Opakuji a pro jistotu hláskuji, za Č-Á-S-T. 

Zajímalo by mne, zda budou voliči ANO vyžadovat po svých guru transparentnost, tedy zda si ověří, zda a kam vlastně ony nezbytné peníze půjdou. Zda se skutečně dostane slíbených příplatků zdravotníkům a jiným lidem, působícím v první linii či zda to bude opět "skutek utek´". Zda se bude investovat a podporovat tam a tak, kde a jak bylo (často opakovaně) slíbeno...

Nepochybuji, že část tohoto dluhu vyhraje Babišovu ANO volby. Zaplatí si, koho, kdy a na co chtějí. Zatímco opozice si bude muset obstarávat peníze na volby z legitimních zdrojů, ANO už je má. Od každého z nás volky či spíše nevolky. Každý jeden z nás je ANO zaplatíme, ať chceme či nechceme.

Babiš nejspíš vyhraje i další volby. Čti, bude si i nadále platit své voliče ze státních peněz. Čti, bude i nadále vést politiku populistickou a nadále budeme žít v nedofinancovaném nepořádku (napsala bych to jinak, ale to by mi nejspíše neprošlo). A stejně, jako nyní na Kalouska, bude se další čtyři roky vymlouvat na Covid-19.

Další volby nejspíš politicky nepřežije. Čti, situace bude politicky, demograficky a především finančně tak neúnosná, že už prohlédne tolik jeho voličů, že bude muset  Babiš svoje křeslo přenechat někomu jinému či jiné politické straně.

Důsledky jeho hýření státními prostředky bude muset řešit někdo úplně jiný. Za jedno volební období nebude mít šanci, takže bude záležet na míře občanského uvědomění, zda poskytne dotyčnému a jeho straně další šanci, anebo zda veslo přebere někdo rozumný anebo (další) Babiš, co se bude i nadále vymlouvat na Covid a Kalouska....

P. S. a slyšeli jste ten vtip, čti spíše oxymóron? „Debata s komunisty byla věcná“

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministryne-schillerova-rozpocet-kscm-vykonny-vybor-filip-tolerance-vlady.A200612_060845_domaci_kop

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dáša Stárková | neděle 21.6.2020 13:35 | karma článku: 24,83 | přečteno: 612x