Divísek zpátky na cvičení

Uplynul rok a my nastoupili do stejného kroužku dětí ve stejném mateřském centru. Po herničce, kam jsme vloni touto dobou přinesly děti přibližně pětiměsíční, dnes běhala zdatná batolata.

Minulé pololetí jsme totiž kurz vynechali.  S Divískem jsme jezdili 2x týdně za nemocnou tetou-kamarádkou do nedalekého rehabilitačního centra. Přiznávám, že na další aktivity, krom plavání, jsem už neměla sílu.

Pokud jsem měla obavy, že děti si nemohou jeden druhého pamatovat, opak byl pravdou. „Jé, Pája je tu“, se neslo celou maličkou tělocvičnou. Děti se okukovaly.

Protože náš nejmladší vyrůstá mezi samými dospěláky a domácími zvířaty, zajímalo mě, jak přijme to „předškolkové“ prostředí teď, když už vnímá a nasává informace.

No byla to paráda.

S hlasitým „jé“ konstatoval a pojmenovával změny vybavení interiéru (na zdech namalovaná zvířátka, hračky, prolézačky, dokonce i značky na koberci), nové aktivity, aranžmá písniček, říkanek a dětských her. Nadšeně kopal do míče, plnil pokyny cvičitelky, vydával se opičí dráhou a výskotem dával najevo radost.

A zažil i svá poprvé. Dnes poprvé prolezl tunelem (minulý týden na bazénu podobným proplaval). Dnes také poprvé vylezl na skluzavku a sklouzl se. A také poprvé stál na trampolíně a pokoušel se o poskoky. A taky poprvé ve velkém kroužku tancoval „kolo kolo mlýnský“.

A dokonce spolu s dětmi, pochopitelně pod vedením nás, maminek, uklízel míčky a drobné hračky.

Musím říci, že obdivuju i novou cvičitelku. Ač všechny matky spolupracujeme (na kafe ani holčičí řeči tam fakt není čas ani prostor a popravdě ani chuť, jsme tu totiž kvůli dětem), občas to bývá docela skrumáž. To když si Anička vzpomene, že se jí líbí více šáteček Leničky, Pavlíkovi se zase víc než kolo kolo mlýnský chce kopat do míče, Lili se bojí na na klouzačku a Vaneska se bojí do tunelu, Kubík zase lozí po umělém kopečku sem a tam. A někdy se zase dětem nechce utíkat k maminkám či od maminek….  Zkrátka paní cvičitelka je teta na pravém místě se spoustou trpělivosti, a to je moc prima.

A tak jsem nadšená a plná očekávání, co nového se ten náš Divísek naučí.

Autor: Dáša Stárková | středa 3.2.2016 17:26 | karma článku: 15,34 | přečteno: 278x