Díky Vám, Anděli s nalomeným křídlem (letní povídka)

Jednu z mých nejlepších kamarádek postihla poměrně nedávno CMP, a tak jsem, a ještě nějakou dobu budu, častou návštěvnicí nedalekého rehabilitačního ústavu. Beru to trochu jako poslání, protože ona nesmírně pomohla mně,

…když jsem to moc a moc potřebovala, a tak, když už muselo v jejím životě dojít k tolik nepříjemnému kotrmelci, jsem moc ráda, že ji poslal poblíž mně, abych měla možnost se jí revanšovat.

Tento čtvrtek konečně nepršelo, a tak jsem se domluvila s dcerkou, že mi pohlídá nejmladšího synka Přeci jen řídit naráz kočár a křeslo parkem zatím nezvládám, ale naučím se to..

Když se návštěva nachýlila ke konci, sedla jsem do auta a chtěla se rozjet, ale ozvala se překvapivá rána.  Ve snaze vše urychlit jsem –nejspíše- najela na v tomto místě vyboulený obrubník a urvala si masku. Chvilku jsem nakukovala pod kapotu i do oddílu pro nářadí a přemýšlela s tím, jak odjedu. Střídala se ve mně vlnka vzteku na mou nešikovnost s vlnkami bezmoci a obavy, jak si dcera poradí s malým, kterému se kvapem blížila doba na spaní.

Dcerce i manželovi jsem zavolala, co se mi přihodilo a že se zdržím. Manžel byl nešťastný, že mi nemůže pomoci. V podstatě šlo o hlavu 22. Aby mohl přijet mi zprovoznit naše jediné rodinné auto, musel by ho mít před domem. Ujistila jsem, že si jeho snahy vážím a že zmobilizuji své znalosti z bývalého, single, života. Ve skutečnosti jsem jen rozpletla „gumycuky“ a uvažovala, jak budu masku zároveň držet a zároveň upevňovat a hlavně k čemu, abych při své pověstné šikovnosti neurvala ještě něco dalšího.

Než jsem se stihla znemožnit, kde se vzal, tu se vzal, přistoupil pán, kterého jsem předtím viděla periferním viděním v zadní části parkoviště. Nejen, že se nabídl, ale umně vše, s mou nepatrnou asistencí, upevnil. Když jsem se ho ptala, jak se mu mohu odvděčit, jen se usmál, že to má místo další rehabilitace na jeho ruku a že je rád, že mohl být něco platný.

A tak, milý Anděli s nalomeným křídlem, ještě jednou děkuji a přeji Vám brzké a plné uzdravení, ať už se Vám přihodilo cokoliv. A taktéž návrat do „normálního“ života a abyste, stejně jako já, až budete potřebovat, potkal Anděla či Andělku, který/á Vám, obdobně jako Vy mně, vytrhne trn z paty.

Autor: Dáša Stárková | sobota 22.8.2015 10:56 | karma článku: 11,45 | přečteno: 202x