Bezúhonná, důvěryhodná, erudovaná a nevinná ministryně spravedlnosti vyhrožuje odposlechy

Vážně ještě někdo, kdo věří, že je ministryně spravedlnosti, paní Marie Benešová, tou správnou osobou na této pozici a že jsou námitky proti ní a obavy o nezávislost naší justice, skandované na demonstracích, neopodstatněné?

Opravdu věříte, že zachová náš systém demokratickým, že nenaruší nedotknutelnost a neovlivnitelnost nejvyšších státních zástupců, že nezakotví do svých slibovaných úprav příslušného zákona ve skutečnosti jejich účelovou volbu a odvolávání z úřadu?

Vážně si ještě někdo myslíte, že byla na tuto pozici posazena úplnou náhodou za své konkrétní zásluhy, a nikoliv účelově poté, co stávající nejvyšší státní zástupce dostal na stůl kauzu našeho (taktéž zcela nevinného, bezúhonného a účelově ubližovaného) premiéra?

https://www.ceska-justice.cz/2019/06/lide-me-nalepkuji-nektere-nich-si-pamatuji-telefonnich-odposlechu-uvedla-benesova/

Pokud ano, zjevně jste neslyšeli její projev ve sněmovně.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2852471-benesova-slibuje-ustupky-v-zakone-o-statnich-zastupcich-tykaji-se-slozeni-komisi-i

https://plus.rozhlas.cz/marie-benesova-nektere-si-pamatuji-z-telefonnich-odposlechu-7973140

Ne, to nebyla nadsázka, https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/marie-benesov-odposlechny-projev-poslanecka-snemovna-unie-obhajcu-statnich-zastupcu.A190627_141029_domaci_lre, nebyl to vtip, nebyla to přiměřená obrana a nebyl to omyl. A nebyl to projev erudovanosti právnické ani politické.

Paní ministryně docela nepokrytě vydírá, zastrašuje a vyhrožuje konkrétním lidem, u kterých se zřejmě obává, že by jí mohli v její funkci a její počínání ohrozit.

Podle mne, kdyby byla paní Benešová soudná, práva a morálku vyznávaící a čestná, sama by odstoupila.

Kdyby jí skutečně tolik záleželo na nedotknutelnosti našeho práva a kdyby chtěla opravdu dokázat svou bezúhonnost a důvěryhodnost, odešla by sama tak, jako (u nás v minulosti a ve světě zcela běžně) namnoze za daleko menší prohřešky, odcházeli jiní politici.

Jenže to by paní Benešová musela být soudná, právo, morálku a čest vyznávající dáma...

 

Autor: Dáša Stárková | pátek 28.6.2019 19:03 | karma článku: 42,45 | přečteno: 6551x