Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jediných lékem na všechno je Láska

Jak jistě někteří víte, před pár dny jsem se z ničeho nic ocitla v nemocnici s bolestí břicha, ze kterých se nakonec vyklubal zánět slepého střeva. A tak jsem nestačila skoro ani mrknout okem a už jsem byla pod kudlou.

Po operaci jsem nad tím přemýšlela, proč se to vlastně stalo. Vždyť já se o sebe starám mnohem více než kdysi. Ale zase je pravda, že jsem moc nedbala na odpočinek a poslední dny byly dosti hektické – učení se na státnice, přehnaná nervozita, pak samotné státnice, pak dohánění všeho toho, co jsem nestíhala před státnicemi a naráz šup do nemocnice.

Byl to jasný signál, že si mám konečně odpočinout! Že si mám více všímat sebe a svého těla. Že si mám dát více Lásky. A jak jinak mi to mé tělo mělo dát najevo, když zjevné známky únavy jsem nebrala vůbec v potaz…

A v tom to přišlo – jakési uvědomění, že všechno je v pořádku. Mělo to tak být. A rozčilovat se kvůli tomu, či nějak proti tomu bojovat, nemá smysl. Prostě jsem na sebe poslední dny více než jindy kašlala a tady za to mám „odměnu“. Teď jsem za ni vděčná, protože jsem si uvědomila, jak moc je sebeláska v životě důležitá.

Všechno se děje v náš prospěch. Ať už to dobré, ale hlavně to špatné. Sice si myslíme, že v tu chvíli, kdy se nám ta zdánlivá katastrofa stala, tak nastal konec světa – opravdu bolestivý pád na dno – ale je důležité zapřemýšlet, proč se nám to stalo. Nic se neděje jen tak, vše má svůj důvod. Třeba se vám zdá, že to říkám pořád. Můžu vás taky ujistit, že to budu říkat pořád.

Já vím, není nic jednoduššího, než svalit vinu na druhé, na okolnosti, na život jako takový…A je hrozně těžké podívat se do svého nitra a zeptat se: „Co jsem si to provedl, že se stalo tohle a tohle…?“

Až lidé procitnou a uvědomí si, že život mají plně ve svých rukou, že to oni mají plnou zodpovědnost za celičký svůj život a až si uvědomí, že lékem na všechno je Láska… Pak bude ráj na Zemi. Ano, čtete dobře. Jediným lékem na všechno je LÁSKA.

Víte, co plodí zlo? Zase jen zlo! Naštvaný šéf, kterého včera rozčílila manželka, flusne v práci po vás, vy nevrle flusnete po kolegovi, ten naštvaný pak flusne doma na ženu, ta zase z nedostatku Lásky flusne po dětech… Flus, flus. A všichni potřebují Lásku.

Co se ale stane v případě, když i po tom, co flusnete po kolegovi, který místo, aby vám flus vrátil, tak se na vás vlídně a s pochopením podívá a obejme vás? Naštve vás to ještě víc? Nebo spíše vás jeho objetí uklidní a vám je rázem lépe? Víte, co takové jednání plné Lásky ještě způsobí? Už se nebude flusat po manželce a po dětech!

Jak říká známá česká herečka Květa Fialová: "Když jde proti mně zlo, obejmu ho a řeknu: MILUJI TĚ. A zlo se tak lekne, že se změní v Lásku."

Moje doporučení tedy zní: Mějte se, prosím, více rádi. Čím víc se budete mít zdravě rádi, tím méně budete mít potřebu flusat po vašich blízkých. Čím méně budete flusat po ostatních, tím víc vás budou mít rádi.

Lékem na všechno je Láska. Ta zdravá Láska k sobě samým.

 

Přeji vám překrásný den.

Jana Czerneková

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Czerneková | úterý 18.3.2014 10:32 | karma článku: 8,72 | přečteno: 356x
  • Další články autora

Jana Czerneková

Když chcete vyčnívat a jít si za svým...

„No ty ses asi už dočista zbláznil!“ slyším křičícího taťku, jehož obličej hraje všemi barvami. „Tati, potřebuji tvoji podporu. Kdo jiný by měl za mnou stát než můj milovaný rodič?“ říkám pomalu. „No já tě v tom podporovat nebudu! To nemůžeš normálně vystudovat a pak si najít jistou práci, jako každý normální člověk? To si pořád musíš vymýšlet nějaké fantas magorické nápady, jak uniknout spořádanému životu?!“

21.2.2015 v 7:56 | Karma: 7,76 | Přečteno: 425x | Osobní

Jana Czerneková

Trochu jiný pohled na sebe-vědomí

Nízké sebevědomí, vysoké sebevědomí, zdravé sebevědomí, nezdravé sebevědomí, nulové sebevědomí, ztracené sebevědomí... Jaké máte sebevědomí vy? A co kdybych vám řekla, že sebevědomí by mohlo existovat jen jedno?

21.1.2014 v 9:26 | Karma: 7,00 | Přečteno: 814x | Ostatní

Jana Czerneková

Peníze - proč někoho milují a druhých se bojí

Peníze. To je citlivé téma, které nejednoho z nás zvedá ze židle. Téma, o kterém jiní raději zarytě mlčí a je pro ně tabu a jiní zase peníze rozebírají v jednom kuse. Někdo je bohatý a na jejich účty naskakují nemalé částky, někdo má na druhou stranu hluboko do kapsy. Proč tomu tak je? Jak mít více peněz? To se dozvíte níže v mém novém článku.

6.1.2014 v 11:00 | Karma: 7,96 | Přečteno: 350x | Osobní

Jana Czerneková

Ať je ten rok 2014 lepší než ten předešlý!

A je to tady. Opět se nám rok s rokem sešel a jsme na jeho samém konci. Lidé si přejí na Silvestra a Nový rok kromě moře zdraví, štěstí a lásky také "Ať je ten nový rok lepší než ten předešlý!"...Otázkou je, jaký byl ten rok 2013? Byl lepší než rok 2012 nebo horší?

27.12.2013 v 11:57 | Karma: 5,09 | Přečteno: 309x | Ostatní

Jana Czerneková

Obejmi své vnitřní dítě

Narodila jsem se jako nechtěná holčička do rodiny, která očekávala příchod kluka a holčičky se moc neuznávaly. Tím pádem jsem nebyla brána vůbec vážně a nikdy jsem se ničím nezavděčila. Vše, co jsem udělala, bylo špatně. Tak jsem jako malá usoudila, že je něco ve mně v nepořádku, jinak by mě přece měli rádi. A tak jsem se i já neměla ráda, trpěla jsem nízkým sebevědomím, podceňovala se, nevěřila si a tak jsem si díky tomu nikdy nedokázala nic prosadit. Když jsem nenacházela lásku u rodičů, zoufale jsem ji hledala jinde. Procházela jsem si spousty nevyhovujícími vztahy, od kterých jsem očekávala, že aspoň tam mě budou mít rádi, budou mě brát vážně a vážit si mě. Chyba lávky. Jak bych taky mohla mít normální vztah, když jsem si pořád dokola v hlavě říkávala, že já si stejně nikdy nenajdu normálního partnera, protože si žádného takového nezasloužím.

22.12.2013 v 14:15 | Karma: 0 | Přečteno: 32x | Ona
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Češi s kradenými věcmi v Rakousku při honičce s policií proráželi zábrany

7. května 2024

Rakouská policie dnes v okrese Freistadt zatkla dvojici Čechů s kradenými věcmi vysoké hodnoty....

Kreslíř přežil útok na Bataclan, teď traumatizovaný spáchal sebevraždu

7. května 2024  21:05

Francouzský kreslíř Fred Dewilde, který přežil teroristický útok na hudební klub Bataclan, spáchal...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  20:54

Izraelská armáda v úterž zahájila operace na východě Rafáhu, který leží na jihu Pásma Gazy a kde...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 493x
Píšu články o osobním růstu pro mladé lidi, kteří chtějí vzít svůj život do vlastních rukou a chtějí mu dát ten správný směr. Píšu články pro ty, kteří chtějí žít život podle svých představ a ne život podle očekávání druhých lidí.

Více článků je na mém webu www.koucpromlade.cz
 

Seznam rubrik