Marta a Petra Gottwaldová, ehm Paroubková

Srovnání obou dam je na bíledni. Obě pochází z prostých poměrů, obě si hrají na něco, na co nikdy neměly a mít nebudou, obě mají za manžela komunistického burana, který se omylem dostal do vrcholné politiky a který má ČR pouze jako nástroj pro ukojení své touhy po moci a kazisvětství a obě využívají k zviditelnění vlivu svého partnera, kterého tupě následují bez náznaku zdravé kritiky. Vlastně jeden rozdíl mezi nimi opravdu je, Petra je alespoň dle mého soukromého názoru ještě o kapku zaslepenější než Marta.

Lejno zváno růží bude páchnout dál. Stejně tak Petra i Marta zůstanou, i přes svou nezměrnou snahu, dámami, které pravděpodobně nikdy nezískají respekt svého národa i kdyby se stavěly na hlavu a nechaly se oslovovat "milost paní". Abych nebyl k paní Petře příliš přísný, musím alespoň ocenit její módní vkus, který se s  Martou Gottwaldovou opravdu nedá srovnat. Je to bohužel ale jediná věc, která paní Petru šlechtí. Byl bych ale podstatně raději, pokud by případná první dáma na tom byla o něco lépe  ředevším myšlenkově. V této kategorii u mě však paní Petra propadá a to tak, že hledání dam a dívek, které by se svojí prezentovanou bezbřehou naivitou a hloupostí alespoň blížily k výšinám, kterých dosahuje paní Petra považuji za zcela zbytečné.

Chápu, že paní Petra je oddaná manželka "nejlepšího" diskutéra v ČR, jak sám sebe označuje poslanec Paroubek, ale vše má své hranice a někdy je potřeba rozlišovat mezi oddaností a naivitou, lží a hloupostí.

Paní Petru trápí "obří" dluhy ODS, které nasekala v 90. letech, ale už jí zřejmě netrápí "mega" dluhy, které nasekala ČSSD za 8 let vlády a které hodlá její muž nasekat po případném vítězství ve volbách. I přes vysoký růst HDP ČR (2003 - růst 3,6%, 2004 - růst 4,5%, 2005 - růst 6,3%, 2006 - růst 6,8%) nebyli socialisté schopni nejenom dostatečně snížit státní dluh, ale  naopak dále republiku zadlužovali (v roce 1998 činil státní dluh Kč 194,7mld - v roce 2006 činil dluh již obludných Kč 802,5mld.), tj. navýšili státní dluh o Kč 607,8 miliardy!!! Toto paní Petru netrápí. Paní Petra taktéž "nevstupuje aktivně do kampaně", ale přesto se objevuje na předvolebních bilboardech ČSSD, na předvolebních setkáních, jako jediná z dam politických lídrů chce vystupovat v politické debatě v televizi a v konečné fázi i jedná s představiteli jiných politických stran.  Naposledy se zástupci VV. Ale aktivně, aktivně rozhodně do kampaně nevstupuje. Paní Petra nechápe, kde se bere odpor mladé generace vůči jejímu manželovi a zároveň si přeje, aby většina lidí, kteří píší a vystupují veřejně, měla tak bohatou slovní zásobu jako její muž - je potřeba k tomuto něco dodávat?

Paní Petro, většina lidí, kteří chtějí být zodpovědní a úspěšní se naopak snaží na hony vzdálit  slovní zásobě, mentálním pochodům a jednání vašeho manžela, neboť v takovém případě by v téhle republice nevzniklo vůbec nic, pouze dluhy a plané sliby. S vaším myšlením budete prostě vždy pouze Petrou Gottwaldovou...., ehm Paroubkovou, která se však snaží být "první dámou", ale zoufale na to nemá.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Čunderlík | pondělí 24.5.2010 15:47 | karma článku: 44,24 | přečteno: 4596x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80