Už vím, kdy se politici nejvíce smějí

Někdo při odchodu ze zaměstnání pláče a jiný se zase směje. Nějak se mi z té naší politiky zvedá žaludek. Poslanci po ukončení jejich krátké a většinou jen neviditelné práce dostávají až několika set  tisícové odchodné, zatím co dluh naší země stoupá.

Plýtvá se opravdu na tom nejlepším místě. Obyčejný pracant od svého zaměstnavatele nedostává nic a ještě k tomu po ukončení zaměstnání musí škemrat o podporu a někdy i opravdu dávku směšně nízkou, která se mu v tom půl roce ještě co dva měsíce snižuje.

Máme opravdu zvláštní zákony.

Proč se nenajdou výhody pro obyčejné lidi, aby dostávali aspoň trochu toho, co mají naši poslanci. Copak nelze udělat výhodu, aby lidi nemuseli po skončení zaměstnání na úřad práce? Proč se nepodpoří a nedají peníze ze státní kasy i obyčejným lidem. Kde má odchodné obyčejný člověk, volič co jim dává svůj hlas, on chce taky dostávat a  pracovat.

 

Poslanec dostane do své funkce tolik výhod, že by se jeden až divil. Proč není stejný zákon i na soukromé podniky? Když podnik nemůže už zaměstnávat svého zaměstnance, tak mu vyměřit i patřičné odchodné nebylo by to fair play?

Když už se najdou peníze pro menší funkce politiků tak proč se nenajdou i pro obyčejného občana po skončení a odchodu ze zaměstnání.

A za další, ty nesmyslné volební programy, které pro nás politici nachystali. Ty si stejně zase z větší části zaplatíme my. Dluh roste a tady se plýtvá ….

Tak když už chtějí plýtvat, mají příležitost taky udělat něco i pro nás a vytyčit nám za naši práci patřičné odchodné.

Jenže, kdo by se zatěžoval, když na tohle nejsou zákony a už vůbec ne peníze.

Ano říkám si je zde pořád samé slovo“ Proč „, jenže kloudné odpovědi bych se ani od politika nikdy nedočkala.

Opravdu už se nedivím, že se každý bije o to své křesílko, protože čím delší dobu stráví ve své funkci politik, tím má potom větší odchodné, které jim dáme ze svých kapes my bohatí…

 

 

 

 

Autor: Alena Cmielová | pátek 28.5.2010 11:16 | karma článku: 10,83 | přečteno: 691x