Toulky po golfových hřištích

Měla jsem možnost se podívat a někdy si i vyzkoušet, jak se hraje golf. V minulosti to byl sport bohatých, ale v dnešní době je to už sport jako každý jiný, ale hlavně je to relax na hřišti. V dnešní době tento sport zvládnou už i děti pod vedením trenéra. Vznikají golfové kluby pro mladéž a golfový sport se rozvíjí a má být i na olympijských hrách. Podívejme se tedy, jaké a kde najdeme golfové hřiště v Severomoravském Kraji.

Nejblíže mého města kde žiji je Golf resort Ostravice.

Velké 18-ti jamkové hřiště s perfektně upravenými velkými greeny a 3 ha. vodních  ploch. Luxusní restaurace a ubytování, momentálně se zde pokračuje ve výstavbě komplexu sport klubu ski Ostravice .Celé hřiště je malebně usazeno v kopci s výhledem na Lysou Horu a okolní kopce. Ceny jsou zde vyšší, ale vzhledem ke kvalitě hřiště je to vpořádku.Toto hřiště se mi osobně moc líbí, vyhrálo nad všemi a je u mne na prvním místě.

Jako druhé, které jsem navštívila a kde jsem si i zahrála, je Golf resort Lipiny-Karviná.

Mají zde jedno veřejné 9-ti jamkové hřiště a mistrovské 9-ti jamkové hřiště. Obešla jsem si oboje. Musím přiznat, že v takové kvalitě jako je veřejné hřiště se mohou jen chlubit. Lipiny mají jednu zvláštnost- je zasazeno do oblasti kde ještě do nedávna byla vidět důlní činnost a nachází se mezi dvěma doly OKD. Cena veřejného hřiště je vynikající. Není nic co by se jim dalo vytknout, také kuchyni mají vítečnou.

Jako třetí nejlepší hřiště jsem vybrala Golf klub Horal ve Velkých Karlovicích.

V srdci Moravskoslezských Beskyd, je veřejné 9-ti jamkové hřiště zasazeno do kopců mezi stromy. Mají to nejtěžší hřiště co jsem poznala, ale také velice kvalitní a příjemné na hru i pohled. Ani nepočítám kolik zde bylo poztráceno míčků v lese okolo, když jsme zde hráli. Ceny mají poměrně dobré. Veliké plus u mne má hotel s wellness a restaurací, neodolala jsem a vyzkoušela si jak kuchyni tak i bazén - tomu já říkám hýčkání organismu.

Čtvrtým a zatím posledním hřištěm, které jsem navštívila je Valašský golfový klub Rožnov pod Radhoštěm.

9-ti jamkové veřejné hřiště v malebném prostředí podél řeky Bečvy. Jsou zde kvalitní greeny a je zde krásné prostředí.Jen musím vypichnout jednu maličkost, jamky jsou příliš blízko u sebe a hráči často hrají na jamce u souseda. Dost často jsem si musela chránit jak hlavu tak i fotoaparát. Cena hřiště je ucházející.

 

 

V této době už se hřiště připravují na zimu a na hru se můžeme těšit zase až na jaře, kdy vám představím další hřiště a své poznatky.

Autor: Alena Cmielová | pondělí 3.12.2012 12:16 | karma článku: 8,14 | přečteno: 772x