Poslední fotografie z Festivalu Sweetsen fest 2011

Měla jsem možnost několik dní pozorovat, zpovídat, ale i fotit na festivalu, který se řadí mezi čisté festivaly a musím říci, že tam opravdu právem patří. Na zemi nebylo žádné smetí, protože tam byl vždy někdo, kdo vše uklidil. Povalující se kelímky od piva či limonády sbíraly nejen děti, ale i dospělí a získávali za ně menší odměny. Jediná nečistota, která tam byla bylo bláto, protože vydatně několikrát zapršelo, ale přítomným jak šlo vidět tato maličkost nevadila.

Sweetsen fest  2011, byl už 8 rokem jak mi zdělil Otec a zakladatel celého festivalu Petr Korč. Nebylo možno jej přehlídnout, protože byl všude a dohlížel na správný chod celého festivalu. Nedalo mi to abych ho trošku nevyzpovídala a dozvěděla jsem se, že všichni zpěváci a kapely , které zde vystoupí se vzdali svého honoráže ve prospěch potřebných a veškerý výťežek půjde na dobročinné účely a to Charitě Frýdek Místek , Podaným  Rukám a Adře. Také řekl, že vystoupívší kapely jednou budou hvězdy. Z výrazu jeho tváře bylo znát, že je s festivalem a děním okolo něj spokojen.

Vydražily se i tři obrazy , které namalovali absolventi umělecké školy. Na festival se přišli podívat i manželé Vlaštovičkovi, kteří přišli podpořit svého rodinného přislušníka, který zde vystupoval a ačkoli jejich věk už přešel dávno šedesátku muzika se jim líbila a atmosféra také.

Na festivalu našla kulturní vyžití každá generace, protože byly čtyři pódia a na každém byl jiný hudební žánr. Na festivalu prozářil noční oblohu i  nádherný ohňostroj, který jásotem všichni doprovázeli.

Po skončení festivalu vydatně pršelo a požadatelé i stánkaři museli všechny své stany a stánky složit i v tomto nepříjemném počasí, zatímco my jsme se v teple ohřívali a dozníval v nás krásný zážitek.

CHtěla bych proto všem, kteří se na festivalu podíleli, tímto poděkovat za všechny, kterým se letošní Sweetsen fest líbil a znovu se těšíme na další rok.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Cmielová | neděle 17.7.2011 17:58 | karma článku: 9,46 | přečteno: 1266x