Důchodová reforma na co se máme těšit? Sáhneme hlouběji do kapes

Chystané změny ve zdravotnictví plánuje ministerstvo prosadit postupně. Budeme si, ale muset připlatit i v nemocnici. Místo 60 korun se to má zvýšit na 100 korun. Podle Ministra Leoše Hegera, který uvažuje o zvýhodnění u seniorů a malých dětí,tak tam by mohla částka zůstat v původní výši.

Jak rozlousknout nejtěžší oříšek a kde se vezmou peníze na sociální péči, která je poměrně drahá? Tak zde si patrně budeme muset přispívat sami, ať už přímo, nebo formou připojištění.Tady, ale pojištění nebude levné a připlatíme si  i několika stokorunami měsíčně.

Je potřeba udělat pořádek na rozhraní zdravotní a sociální oblasti tvrdí Julínek a má to i souvislost s důchodovou reformou.

V domovech pro seniory si uživatelé pobyt doplácí větší částí ze svých důchodů a přispívá se jim na něj jen státním příspěvkem.Pojišťovny proplácí opravdu jen minimální část péče. Zato senior po mrtvici ,který potřebuje stejnou péči v léčebně pro dlouhodobě nemocné tomu to platí zdravotní pojišťovna.Ze zdravotního hlediska jsou oba senioři na tom stejně po té finanční stránce je to už jiné. Ošetřovatelky si budeme muset patrně zaplatit ze svého připojištění.

A protože se stárnutím populace to lepší už nebude, potřebuje zdravotně sociální péče změnu tvrdí odborníci.

Autor: Alena Cmielová | pátek 3.9.2010 9:19 | karma článku: 10,19 | přečteno: 1380x