Vláda dělá vše pro zdraví obyvatel

Může mi v první řadě někdo vysvětlit, proč vláda neustále používá anglický název LOCKDOWN, když na to máme tak hezký český název STANNÉ PRÁVO?

Asi ne, ale klidně bych se držel toho našeho již tradičně zavedeného českého pojmenování, protože to tak v mnohém vypadá.

Platí zákaz nočního vycházení, na ulicích dokonce musíme povinně nosit gasmasky

Pokud ji na sobě nemáme, tak hrozí, že za to budeme persekuováni, stejně jako když nás hlídka potká venku uprostřed noci v době zákazu vycházení. Který tady mimochodem byl dlouhodobě pouze za protektorátu Böhmen und Mähren. Tu kratičkou noční epizodu pouze ve větších městech těsně po okupaci v roce 1968 nepočítám.

Jsou dlouhodobě zavřené všechny školy, takový Hitler se sice také bál vzdělaných lidí, ale ten nechal zavít pouze vysoké školy, Babiš s Hamáčkem nechali pro jistotu zavřít nejen základní a střední školy, ale dokonce už i školky. A maturity chce Babiš rozdávat tomu, kdo si o ni řekne. Dokonce i na tom VUMLu museli soudruzi ukázat alespoň nějaké minimální znalosti.

Nyní ani nemůžeme bez povolení opustit okres, třeba na vlastní zahradu nebo chalupu v jiném okrese a dokonce si ani nesmíme jít zasportovat do lesa těsně vedle obce, kde bydlíme, protože bychom tím opustili území katastru té naší obce.

Takže jsme nuceni být venku pouze v rouškách (které nejenže snižují imunitu, ale dokonce mohou způsobit i těžší průběh koronaviru či třeba časté angíny) nebo být zavření doma, kynout (obezita je jedno z hlavních rizik pro těžký průběh koronaviru), věnovat se domácímu alkoholismu i ponorkové nemoci někde vedoucí až k domácímu násilí, pod dojmem zpráv, zákazu kontaktu s bližními a přáteli či obav z ekonomické budoucnosti podléhat depresím a třeba i páchat sebevraždy.

Děkujeme vládo, že se tak dobře o to naše zdraví staráš i za cenu, že na tu péči zemřeme.

Autor: Ivo Cilich | pondělí 15.3.2021 19:31 | karma článku: 35,01 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Zbláznil se Babiš definitivně?

17.5.2024 v 13:40 | Karma: 25,62

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 33,95

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42