V Pardubicích mají fakt ostrého poldu

V médiích jsem se dnes dozvěděl, že v Pardubicích policista v civilu srazil k zemi chodce, který začal s kolegou přecházet na červenou.

Jestli jsem to z médií dobře pochopil, tak oni šli na červenou jen proto, že auta měla již také červenou, takže stála a chodcům během pár vteřin stejně naskočila zelená. Takže se jednalo o zcela bagatelní a navíc pouze formální přestupek bez materiálního aspektu, který je pro naplnění litery zákona také třeba. Tudíž se ve skutečnosti ani o přestupek nejednalo.
A proto bylo dle mne agresivní jednání policisty (který byl navíc v civilu) zcela neadekvátní dané situaci. Maximálně je na to mohl slušnou formou upozornit a třeba i pokárat.

Navíc pokud celý policejní úkon policista (opakuji, že byl v civilu) nezačal slovy „Jménem zákona...“ nebo alespoň poučením o podání vysvětlení (což by měl mít policista nadrilované), ale naopak slovy "Vy nemáte mozek, nebo jste slepí", pak bych asi ani já příliš nevěřil, že se jedná o skutečného policistu, ale jen o nějakého frustrovaného výtržníka, takže nějaké jeho následné pokusy o zadržení bych nejspíše také bral jako útok na moji osobu, bez ohledu na to, že již náhle mává nějakým pochybným průkazem (který ovšem celkem podezřele nechce ukázat až příliš detailně).
A jako případný náhodný kolemjdoucí bych dokonce nejspíš bránil napadeného pána před jakýmsi pobudou, který ho dusí na zemi.

Chci věřit, že se jedná o ojedinělý exces jednoho konkrétního policisty, ale o to víc mne překvapuje, že se za něj v tomto postavilo jeho vedení.

PS: Pro celou situaci je dle mne také celkem signifikantní, že na toho policistu volali okolostojící lidé policii.

Doplňuji video:
 

 

Autor: Ivo Cilich | středa 15.4.2015 19:40 | karma článku: 32,56 | přečteno: 1423x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Zbláznil se Babiš definitivně?

17.5.2024 v 13:40 | Karma: 28,35

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 34,01

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42