Užiji selský rozum a začnu ignorovat opatření

Pan ministr zdravotnictví Blatný nás vyzval, abychom používali selský rozum. Můj selský rozum mi říká, že většina těch opatření je k ničemu, takže je mohu se zcela čistým svědomím ignorovat.

Prohlásil to na základě kritiky dalšího výmyslu z dílny Ministerstva zdravotnictví, kdy sice od zítřka nechává otevřené všechny obchody (což chválím), ale do mnoha z nich v rámci stejného nařízení zakazuje lidem chodit.

Po "otevření" divadel a kin, ovšem se zákazem diváků anebo zákazem prodeje nápojů v hospodách je to další z mnoha paskvilů a nedodělků, které toto ministerstvo produkuje jak na běžícím pásu.

Jestliže mi můj selský rozum říká, že většina těch opatření je prakticky k ničemu a slouží jenom k tomu, aby to vypadalo, že vláda proti tomu viru alespoň něco dělá a tak ta opatření mohu se zcela čistým svědomím a nyní vlastně i s posvěcením pana ministra Blatného ignorovat.

A o to víc fandím například i rebelujícím hospodským, kteří své provozovny již odmítají zavřít. Ti se totiž také řídí podle rady pana ministra zdravotnictví a používají vlastní selský rozum, který jim zcela správně naznačuje, že je to opětovné uzavření může zcela zlikvidovat a přitom na šíření viru se to nedávné otevření hospod ještě ani nemohlo prakticky projevit.

Ostatně už vidím, jak budou lidé dodržovat ty zákazy například na Silvestra. Něco takového snad ani nikdo soudný nemůže předpokládat. Otázkou samozřejmě je, zda se někdo soudný ve Vládě vyskytuje, spíše to vypadá, že ne ....

Jestliže ta nařízení a zákazy budou ignorovat pouze jednotlivci, tak si s nimi státní represe dokáže poradit, ale pokud bychom to ignorovali všichni anebo alespoň většina z nás, tak s tím neudělají nic a budou to naopak muset začít respektovat a přizpůsobit tomu své kroky.

Občanská neposlušnost je totiž dle mého názoru zcela legitimní obranou proti této státní zvůli a omezování svobod prováděné pod rouškou boje proti trošku horší chřipce.

PS: A ne, opravdu nehodlám nosit náhubek doma u vánočního stromečku a ani nebudeme večeřet v oddělených místnostech - to už všichni zešíleli?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Cilich | čtvrtek 17.12.2020 11:18 | karma článku: 34,38 | přečteno: 1568x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 33,84

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42

Ivo Cilich

Jednodenní volby?

17.2.2023 v 9:30 | Karma: 12,48