(ne)Burešovy registrační pokladny po tisící a prvé

Tak jsem se dnes dozvěděl, že povinné registrační pokladny jsou prakticky totéž, jako učitelský dozor u maturit. Opravdu se poslední dobou nestačím divit.

Vážně si ti studenti musí na to hlídání zaplatit toho učitele extra ze svého? Ti živnostníci si tu registrační pokladnu i její provoz zaplatit musí i když to vůbec nepotřebují a nezkoušejte někdo prosím opakovat lež (ne)agenta (ne)Bureše, že když si to budou moci odepsat z daní, že je to tím pádem nebude nic stát - nejdříve si nastudujte co je ve skutečnosti odpis z daní.

A tím se dostáváme k druhé části a tou je fakt, že i kdyby si ti studenti platili ten učitelský dozor, tak by si ho platili dobrovolně, protože za to získají nějaký titul, maturitu anebo třeba výuční list. A pokud by jim to vadilo, tak by to mohli odmítnout s tím, že holt ten papír oželí.

Co přinesou registrační pokladny živnostníkům kromě zvýšených nákladů? Vůbec nic. A jestli někdo považuje podnikání za něco, co může, ale nemusí milostivě povolit stát, tak je na velkém socialistickém omylu. Za komoušů se ostatně podnikalo také, ale samozřejmě v rámci šedé ekonomiky a stát z toho neměl vůbec nic. Uvědomte si, že ti podnikatelé zde nejenže s vypětím všech sil drží ekonomiku, oni spolu s jejich zaměstnanci navíc živí celý státní aparát, většinu neziskovek (hlavně typu "Jak začlenit Romy do šachových kroužků" apod.) a samozřejmě komplet celou sociální a socialistickou politiku.

Pokud chcete podobného výsledku, jako za komunistů, dosáhnout i nyní, pak ano - tleskám Vám - čím méně stát dostane na daních, tím lépe.

Já (ne)agenta (ne)Bureše i celkem chápu - jemu jde o vlastní business. On jakékoli omezení, byť sebemenší konkurence malých živnostníčků, uvítá. Navíc ho v tom (možná i vynuceně) podporují velké řetězce, které od něj samozřejmě jeho zboží odebírají.
Na co potřebujeme malého pekaře s výbornými křupavými houskami, když můžeme koupit gumový rohlík v supermarketu? Na co potřebujeme malého řezníka s čerstvým masem nebo opravdovými špekáčky, když si můžeme koupit párek z pilin od Babiše v supermarketu?
A to raději snad ani nemluvím o podpoře biopaliv od které již ustupuje i samotná EU. Proto přece do té politiky (ne)Bureš šel, proto do té propagace svého (po)hnutí tolik investoval. Ostatně jeho předpolitický půlroční lobbing za biopaliva, který byl úspěšný přesně ve chvíli, kdy se sněmovna rozpouštěla, hovoří sám za sebe. A ti jednodušší (vizme Gaussovu křivku) mu pak samozřejmě uvěřili. Teď už nemusí lobbovat a podplácet, teď si to dělá na míru zcela sám v rámci korporátního fašismu.

Autor: Ivo Cilich | středa 29.4.2015 20:45 | karma článku: 30,23 | přečteno: 851x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Zbláznil se Babiš definitivně?

17.5.2024 v 13:40 | Karma: 27,57

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 34,01

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42