Muslimové neodsoudili útok, o to ostřeji odsoudili další karikaturu

Podle mého názoru zlu neze ustupovat. Nikdy. Tudíž samozřejmě ani tomu islámskému. Konečně bychom se měli probudit z toho sluníčkového snu a začít respektovat krutou realitu, že střet civilizací již nastal a my v něm hlavně díky kolaborantům rekrutovaných z multikulti náboženství bohužel zatím prohráváme.

Dovolím si citovat z tohoto článku některé muslimské představitele:

Je to závažná provokace, svoboda tisku nedává právo urážet. Nemůžeme přijmout urážky Proroka“ řekl na adresu nového vydání Charlie Hebdo turecký premiér Davutoglu, aby následně izraelského premiéra Benjamina Netanjahua přirovnal k pachatelům útoků: „Netanjahu spáchal stejně jako teroristé při masakrech v Paříži zločiny proti lidskosti, jelikož vede vládu, která masakruje děti hrající si na pobřeží Gazy“, přičemž samozřejmě zcela ignoroval fakt, že to je pouze obrana Izraele na neustálé útoky ze strany Palestiny.

Ve středu místopředseda turecké vlády Yalcin Akdogan označil za provokatéry ty, kdo neberou ohled na svaté hodnoty muslimů a publikují materiál týkající se Proroka. „To, že ti, kdo neodpovědně útočí na společenské hodnoty, své názory zveřejňují v médiích nebo prostřednictvím umění, na agresivní povaze jejich činů nic neubírá

Taliban ve svém prohlášení odsoudil nové vydání jako provokaci 1,5 miliardy muslimů. „Minulý týden byl spáchán atentát jako spravedlivá odplata za tyto nechutné činy“ zcela nepokrytě sděluje. Nové číslo označil za „odsouzeníhodný, odporný a nelidský čin spáchaný nepřáteli lidskosti“ A co byl potom podle nich ten teroristický útok? Já vím, prý "spravedlivá odplata". Chce se mi zvracet. „Vyzýváme svět, zejména politické vůdce všech zemí, jichž se to týká, aby těmto hrůzným činům bránili“ Ano, souhlasím s tím, aby se celý svět bránil islámské agresi, ale takhle to asi Taliban nemyslel.

Generální tajemník Organizace islámské spolupráce (OIC) Ijád Madaní prohlásil karikaturu Mohameda na titulní stránce za projev „nestydatosti, neznalosti a hlouposti“. A kde že je jeho odsuzující vyjádření k tomu (nebo i jinému) teroristickému útoku spáchaného muslimy?
Madaní také řekl, že se ze svobody slova nesmí stát šíření nenávisti a že tato svoboda nemůže být zneužita k urážkám jiných. „Žádný normální člověk bez ohledu na svou víru, náboženství či přesvědčení nepřistoupí na to, aby byly jeho názory zesměšňovány

Mluvčí Hamasu Fauzí Barhúm k novému číslu řekl, že časopis „upevňuje kulturu nenávisti a podněcování k násilí“. Karikaturu označil za provokaci muslimů, za níž údajně stojí „sionistická lobby“. Podle mého osobního názoru islám je sám o sobě kultura nenávisti anebo se o tom minimálně celkem úspěšně snaží prakticky přesvědčit celý svět.

Spisovatel Salman Rushdie, k jehož zabití v roce 1989 vyzvali íránští duchovní vůdci kvůli způsobu, jakým vylíčil proroka Mohameda, naopak velice rozumně řekl, že právo na svobodu projevu musí být absolutní - jinak to není svoboda.
Francouzská satirická tradice byla vždy velmi ostrá a velmi drsná. A stále taková je. Co opravdu nenávidím, je to, jak tito naši mrtví kolegové, kteří zemřeli kvůli používání stejného nástroje, jaký používám já - pera či tužky - byli téměř okamžitě očerněni a označeni za rasisty, a já nevím, co ještě

Měli bychom se myslím nyní poučit u sira Winstona S. Churchilla a připomenout si jeho slova z roku 1942:
Nikdy neustupujte, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, v maličkostech ani velkých věcech, o kus ani o kousek, ledaže byste ustoupili cti a dobrému mravu. Nikdy neustupujte před nátlakem, nikdy se nepoddejte zdánlivě zdrcující převaze nepřítele.

A ještě dodám jeden citát muslimy zavražděného nizozemského režiséra Theo van Gogha:
Multikulturalismus je zdvořilé ustupování roztahovačnému hostu, který vás postupně vytěsňuje z vašeho příbytku.

Zde je vidět, že si v tom časopisu dělali srandu z kdekoho, ale je symptomatické, že jediní, kteří tam přišli střílet byli právě muslimové. A i výše zmíněné výroky muslimských představitelů minimálně naznačují proč.

Autor: Ivo Cilich | čtvrtek 15.1.2015 15:13 | karma článku: 33,06 | přečteno: 1194x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Zbláznil se Babiš definitivně?

17.5.2024 v 13:40 | Karma: 27,57

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 34,01

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42