Cesta do a z práce jako sport

Ministr zdravotnictví Jan Blatný trvá na tom, že člověk musí mít nasazenou roušku, i když je zcela sám. „Jakékoli další výjimky nejsou vhodné,“ řekl Blatný při odpovědi na interpelaci Vojtěcha Munzara z ODS.

„Koho chrání moje rouška, když jdu po ulici sám?“ ptal se Blatného poslanec ODS. Odpověď pana ministra bez jakéhokoli zdůvodnění máte v perexu.

Takže jak pan ministr Blatný chce. Vzhledem k tomu, že mohu podle jeho vlastního nařízení sportovat pouze v katastru obce (což je samozřejmě stejná hloupost jako nošení roušek na prázdné ulici), tak mi holt jako staršímu pánovi a několik let i hrdému dědečkovi s dědičně vysokým cholesterolem a vysokým tlakem, který mi v padesáti náhle naskočil z nízkého, nezbývá než sportovat uprostřed města. Nějaký běh nebo další podobné náročné činnosti mi můj zdravotní stav nedovoluje. Ale celý život chodím pěšky jak to jenom jde, takže ani v mém věku na rozdíl od mnoha mých vrstevníků netrpím nadváhou. I když přiznávám, z buchet na břiše se už taky poslední léta stal jen jeden malý bochánek.

Ovšem v tomto nařízení, taktéž od Blatného, tvrdí, že při sportování roušku mít nemusím:

Takže ve chvíli, kdy provozuji ve městě chůzi, což je také jistý druh sportu, v tuto chvíli vlastně téměř jediný povolený, tak nemusím mít nasazenou roušku a ani ještě škodlivější respirátor.

Jsem zvědavý jak na to bude reagovat městská policie, snad také nebudu zakleknut. Ovšem já bych to nenechal vyhrotit až do takovéhoto stavu, nemám problém se nechat vylustrovat (mimochodem, opravdu nemusí sebou nikdo nosit OP) a v případě problémů počkat na státní policii.

Zatím jsem neměl ani možnost vyzkoušet, jak by státní složky reagovaly na fakt, že podle toho posledního aktuálně platného nařízení vůbec není nutno mít ten ochranný prostředek nasazený tak, aby chránil dýchací cesty, ale plně stačí, když ho prostě budete mít někde u sebe:

V těch předchozích opatřeních to zakrytí dýchacích cest výslovně vyžadovali, proč to nyní zrušili ví asi jen oni sami.

Holt když takto švejkuje vláda v čele s ministrem zdravotnictví, proč bychom neměli švejkovat i my? Ta chaotická, necílená a nijak nevysvětlená opatření naší vlády stejně zcela evidentně nefungují, takže horší to už být nemůže.

"Neexistuje autorita, která by mne přesvědčila, že zavřít se doma, sedět na gauči, dýchat přes respirátor a číst dokola zprávy o smrti, je v čemkoli lepší, než si užít slunce, hýbat se na čerstvém vzduchu, užívat si společnost přátel a rodiny, mít dobrou náladu a ... risknout to."

Autor: Ivo Cilich | čtvrtek 11.3.2021 19:31 | karma článku: 38,40 | přečteno: 1471x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 33,84

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42

Ivo Cilich

Jednodenní volby?

17.2.2023 v 9:30 | Karma: 12,48