Hotel Clarion, konference ODS v Ústí n.L.a slova premiéra

O programové konferenci ODS v Ústí nad Labem jsem se již zmiňoval v blogu z 3.12. v 22.11 hod. pod nadpisem  „Stát nepomůže flákačům a delikventům, kteří zneužívají sociální dávky“. Moc a moc mě mrzí, že jsem do svého předcházejícího blogu nezahrnul i komentář toho, že ODS si pro místo konání své programové konference vybrala právě hotel Clarion, který je tak moc pěkný a vlastněný firmou Spobyt, omlouvám se, firmou CPI.

Je mi docela putna, kde se šéfové politické strany ODS na svých programových konferencích scházejí, nejsem dokonce ani jejich apriorním odpůrcem. Proč taky ? Když prstíčkem zahrabu a pozorně se kolem sebe rozhlédnu, i mezi koukolem najdu spoustu pšenice především na komunální úrovni.

Začíná mě to ale zajímat ve chvíli, kdy z úst hlavního představitele strany a vlády plynou slova o zneužívání sociálních dávek a o tom, jak je zprostředkovaně zneužívají především majitelé komerčních nemovitostí, o tom, jak je třeba nastavit standard sociálního bydlení, o tom, jak je třeba sociálně slabým umožnit bydlet v cenově dostupných bytech  a podobné věci s kterými sice zcela souhlasím, ale protože v Ústí n.L. žiji už od roku 1993, musím se nad premiérovými slovy zamyslet právě kvůli výběru místa jejich programového dýchánku.

To co pan premiér říká je velmi hezké a nikdo kdo má alespoň malý kousek zdravého rozumu s tím nemůže nesouhlasit, alespoň co se týče slov „zneužívají především majitelé komerčních nemovitostí, o tom, jak je třeba nastavit standard sociálního bydlení, o tom, jak je třeba sociálně slabým umožnit bydlet v cenově dostupných bytech“.

Moc se mi líbí to řízení náhody, které programovou konferenci ODS usadilo právě do hotelu Clarion, který vlastní největší vlastník bytů v Severních Čechách a pronajímá a pronajímal je za těch zcela nejférovějších podmínek na trhu nemovitostí především pro osoby mimo hlavní ekonomický proud. V průběhu posledních deseti let jsem jednal cca se stovkou osob které  měli to štěstí, a dobrodiní  pronájmů bytů od Spobytu (dnes CPI) se jim dostalo.

Jen pro pobavení těch, kteří to ještě neslyšeli – poplatek (žádná vratná kauce) za uzavření smlouvy o pronájmu bytu na dobu neurčitou – 1500,-Kč za metr čtvereční. Poplatek  byl nevratný. Chceš nový radiátor, elekrický ohřívač vody ? Kup si ho. Zatéká ti do bytu ? Objednej si klempíře a zaplať ho. Chceš odejí z bytu ? Odejdi, ale poplatek je poplatek a my si ho necháme.

Pokud někoho budou informace o firmě, v jejímž hotelu se představitelé strany a vlády sešli a jednali mimo jiné o tom, jak vyřešit bytovou  situaci a sociální problémy chudých lidí, ať se podívá na internet.

Také mě napadlo, jestli úspory v naší zemi nezašli až tak moc daleko, že premiér nemá na poradce, kteří by ho seznámili s bytovou situací méně majetných občanů když už nikde jinde, tak alespoň v Ústí nad Labem a o roli firmy Spobyt na tomto poli v posledních desetiletích

Vím sice jak jsem naivní a hloupý, ale chtěl-li bych si třeba já  si získat důvěru občanů, nebudu svoje párty jehož tématem bude řešení třeba nadužvání drog pořádat v hotelu, který vlastní některý z kolumbijských kartelů.

S pozdravem úsporám zdar, ať žije neviditelná ruka trhu a v Ústí n.L. především se loučím.

Autor: David Chytrý | neděle 4.12.2011 0:33 | karma článku: 19,21 | přečteno: 1202x