Zvolte Edith Piaf nejlepším českým filmem roku 2007!

Konečně můžete ukázat názory na zahnívající český film. Do soutěže o nominace na České lvy za rok 2007 vstoupilo 18 filmů a mezi nimi - díky koprodukci - i excelentní film o nejznámější francouzské šansoniérce. A protože zaprdění čeští porotci zřejmě sošku za hlavní ženský herecký výkon do Francie Marion Cotillard nepošlou, odhlasujte to aspoň vy. Stejně jako já.

Hlasování je celkem jednoduché. Jedná se o diváckou cenu a hlasujete o nejlepší film. Dokonce za to můžete i dostat cenu. Je to krátký webový formulář a najdete ho zde. Při pohledu na seznam osmnácti loňských kinematografických počinů, které najdete na www.ceskylev.cz , mě nenapadá lepší kandidát, než Edith Piaf. To je pro mne jasné první místo. Na druhém místě by byla lehká tlačenice a pak už bych udělil až tak desáté.

TAkže, kdo by si podle mě zasloužil stříbrnou sošku? Poměrně těsně by mezi sebou soutěžily snímky Chyťte doktora, Pusinky a Vratné lahve. Posledně jmenované spíše ze sentimentality,"pusinky" a "doktora" proto, že se mi fakt zamlouvalo obsazení a minimálně některé vtipy. Pak přichází průměrná šedá zóna, do níž řadím jak Gympl, tak Medvídka, protože daleko zaostávají za schopnostmi a výkony obou tvůrců.

A pak přichází z mého pohledu anticena. Už dlouho se dohadujeme nad nejhoršími porevolučními filmy české provenience. Roky vedly oba díly Playgirls, pak jsme chtěli nominovat Kameňáky jako sérii, případně Pánská jízda. Loni se prvnímu místu významně přiblížily Poslední plavky a Bestiář, jenže je asi brzy porazí Svatba na bitevním poli. Nebo, podle prvních vyjádření z okolí štábu, vyhrají Bony a klid 2 a v těsném závěsu budou mít Sněženky a machři 2?

Už jenom proto, co budete muset snést při nominačním večeru Českého lva příští rok, dejte letos šanci kvalitě: Klikněte sem a zvolte Edith Piaf.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Chvojka | čtvrtek 17.1.2008 12:41 | karma článku: 8,98 | přečteno: 942x