Rychlá auta - další perla Europarlamentu

Zákaz výroby a dovozu aut s konstrukční rychlostí vyšší než 162 km/h chce prosadit v evropském parlamentu liberální (!!!!) demokrat Chris Davies. Skutečně hvězdný nápad. Co nám zakážou příště?

toyota

Aspoň se o tom píše na idnes.cz - zde. Nebudu teď polemizovat odborně o tom, k čemu je dobré, že některé auto v krizové situaci umí za pár sekund významně zrychlit, ani jak je to s poměrem rychlosti a výkonu a dalšími technickými parametry. Zaprvé v tom nejsem expert a zadruhé to není teď zas tak důležité. Klíčová je totiž snaha evropských komisařů a poslanců osobovat si právo vědět, co je dobré pro nás a všechny naše spoluobčany.

Ono je to na první pohled úsměvné, když se dozvídáte, jak chce pan Špidla nařizovat mazání krémem, jiný úředník bojuje za označování škodlivosti alkoholu, někdy je víc v kursu víno, jindy pivo, pak se řídí poštovnictví. Sem tam někdo přijde s opravdu úžasnými myšlenkami na to, jak bojovat s kriminalitou, drogami nebo prostitucí. 

Bohužel, všechny tyto pokusy ukazují jediné. Námi placení úředníci, námi volení zástupci připravují stále větší a větší omezování naší svobody. Mnohdy navíc bez jakéhokoliv mandátu, viz příklad euroústavy. Z osobní zkušenosti mohu popsat, jak se mi písemně snažila jistá bruselská zasloužilá úřednice zakázat, abych na akci podporující povědomí o evropských spotřebitelských právech pozval pravicové europoslance. Zdůvodnění? Jako pravičáci nadržují korporacím před ubohými spotřebiteli, to je přece jasné. To opravdu nepotřebuje komentář. 

Naštěstí na poslední aktivitu liberálního demokrata Daviese stačí jediný recept: jeho luxusní služební vůz tento omezovač dostane okamžitě - na zkoušku a aby šel ostatním příkladem. A bude po iniciativě.

 JCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Chvojka | úterý 12.6.2007 12:35 | karma článku: 21,88 | přečteno: 2906x