Radar: Můj postoj

Nepíšu tenhle krátký článek z žádného politického nebo jiného důvodu. Prostě si myslím, že by mí kamarádi a známí, kteří si to - doufám - přečtou, věděli v hospodě, vedle koho sedí.

A zrovna téma amerického radaru na českém území je takovou věcí, o níž je potřeba postoj jasně sdělit. Měli bychom to chtít po všech politicích, veřejně činných osobách a VIP lidech. Já nejsem ani jedno, ale chci jít příkladem.

Takže. Jsem stoprocentně pro radar a lituji, že nevlastním dostatečně velký pozemek, abych ho mohl americké armádě nabídnout jako základnu. Kromě milionu jiných důvodů můžu uvést tři hlavní:

1. Nevěřím Rusku, ani Evropské unii. Kdykoliv si vzpomenu na klíčové okamžiky našich moderních dějin, vždy tam byla zrada nebo netečnost velkých evropských zemí a Ruska.

2. Američané jsou přese všechny výhrady tím jediným správným spojencem a skutečným bojovníkem za ideál osobní svobody. Ať si levičáci tvrdí, co chtějí. 

3. Viděl jsem několik amerických základen po Evropě a všude znamenaly lepší život v regionu, kde se nacházela.

A můj poslední důvod je osobní: Ronald Reagan si to zaslouží in memoriam za to, co pro nás udělal v osmdesátých letech minulého století.

JCH

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Chvojka | čtvrtek 7.6.2007 12:50 | karma článku: 14,03 | přečteno: 842x