Nejhorší pozdrav? Já svého favorita mám

Vyhlášení soutěže o nejhorší pozdrav mezi mladými lidmi - zejména v rámci elektronické komunikace - mi chvilku trvalo, ale zase to stálo za to. Alespoň pro mou maličkost. Přišlo asi 50 příspěvků. Nakonec vyhrál člověk, od něhož bych to vůbec nečekal.

A vítězem minisoutěže, kterou jsem vyhlásil zde, je můj dlouholetý kamarád, který má hezký český jazyk také rád. Po dlouhém pátrání se na prvních dvou místěch shodně umístily dva pozdravy, vyhlásil jsem ještě třetí místo a všechny odměním. Protože se nevyznám v právu o osobních údajích, zveřejním pouze pozdravy a výherce budu kontaktovat privátně. Ale pojďmě na to:

1.-2. místo: Zdarec a čauvec (dva pozdravy, jejichž geografický původ podle koncovky určitě poznáte a které vítěze soutěže v prvním případě a mne v případě druhém) dokážou přivést do stavu šílenství.

3. místo: Čajda (to má být asi vtipné čau, ale asi nemám mentální schopnosti se s tímto pozdravem popasovat bez skřípění zubů).

Bohužel, nejde jen o pozdravy, gramatických hrubek (typu fčela) se mi dostává i v korespondenci s vysoce postavenými manažery stále více. Ještě jsem se nedopracoval do stádia, kdy budu červeně chyby opravovat a vracet odesílatelům, ale ten stav se blíží mílovými kroky.

J. Chvojka

 

Autor: Jiří Chvojka | neděle 30.9.2007 13:34 | karma článku: 14,00 | přečteno: 1701x