Nejdůležitější argument pro zvolení Václava Klause prezidentem

To už jste všichni zapomněli na povolební projev Jiřího Paroubka? Na všechny výroky Vojtěcha "Falmera" Filipa? Na všechno před rokem 1989? To má být ta změna? Mám jediný argument, ale pro mně klíčový.

I kdyby to měl být jediný důvod volby zákonodárců, je naprosto klíčový: úloha levice v celé volbě.

Současný prezident je kandidátem Občanské demokratické strany, který musí přesvědčit jednotlivce z ostatních stran o své podpoře. Zdůrazňuji, že jednotlivce! Třeba slušné sociální demokraty nebo zelené. Chybí jich maličko. Ale je to pravicový kandidát.

Kandidatura Jana Švejnara je založena na návrhu šesti poslanců Strany zelených a jednoho jejího senátora. Proto musí počítat se stoprocentní podporou sociálních demokratů. Ale především se stoprocentní podporou komunistů! To není stupidní podezření z minulé volby, že Václava Klause volili komunisti, když se minimálně deset socanů různě prořeklo, že svůj hlas Klausovi dají. Opakuji: 100 procent komunistů!

A právě toto spojení je vzhledem k minulosti před rokem 1989 a zejména kvůli plánům na sestavení rudo-oranžové vlády pod vedením Jiřího Paroubka po volbách v roce 2006 naprosto nepřijatelné! Nemůžeme přece dopustit morální vítězství komunistů, ani levice v širším slova smyslu! I třeba kvůli tomu,   jaké divadlo se z volby prezidenta stalo

Autor: Jiří Chvojka | středa 6.2.2008 8:11 | karma článku: 34,51 | přečteno: 3732x