Budete taky Fresh?

V létě jsem tu psal o pocitu únavy pořadatelů, který ve mně vyvolává "velký" festival v Karlových Varech, teď se odjíždím znovu potěšit nasazením a invencí mladých tvůrců na Fresh Film Fest, který zase vrací filmu v lázních smysl a šťávu. A těším se na jejich nápady, třeba projekce pro všechny na velké plátno před Thermalem.

Brainz.cz

Fresh Film Fest vznikl před čtyřmi lety jako moderní nástupce světoznámého CILESTu, celou historii najdete zde. Kromě skvělé atmosféry je pro mně osobně nejdůležitější kreativita a přehršel nápadů, které skupina kolem Martina Pošty připravuje. Například nezanevřeli na znělku a každý rok si s ní vyhrají. Podívejte se třeba na dokonalý klip Jakuba Koháka z roku 2005 - zde. (Schválně, kolik lidí se zeptá, co je na něm tak dobrého). Nebo na skvělé video Karin Babinské s Marianem Rodenem - zde.

Fresh fenoménem jsou rozhlasové znělky, v nichž hlavní úlohu hraje Miki Křen. Moje nejoblíbenější jsou Ťapky z roku 2005, Fresh Fraja z roku 2006 a Hollywood z letošního roku. Najdete v sekci Download na festivalových stránkách (tady). Jsem zvědavý, která se bude nejvíc líbit vám.

Loni jsem se nesmírně bavil při projekci David Chapelle Block Party v bazénu hotelu Thermal (Dive In Cinema), kde jste ke vstupence dostali matraci nebo kruh, abyste v bazénu chvilku vydrželi. Letos to bude projekce na obří plátno před hotelem Thermal. A doprovodný program v Lázních I. není taky vůbec špatný, zvlášť, když Reflection Zone je známá rozumnými cenami nápojů.

Pokud chcete tedy vidět festival, který je rok od roku větší a pořád se snaží zaujmout, který není jenom o rozpočtech a uplácení velkých sponzorů, přijeďte ode dneška do soboty do Varů a buďte Fresh.

Autor: Jiří Chvojka | středa 22.8.2007 18:36 | karma článku: 9,13 | přečteno: 1422x