Jako za starých časů.

Připojení k internetu doma nemám, televizi nevlastním a tak jsem se naučil zase poslouchat rádio. Má to tu výhodu, že ze zpravodajství se na mně nehrne záplava hnoje, ale v krátkých zpravodajských relacích se většinou dovídám to podstatné. Nevýhodou je, že pokud něco přeslechnu když se myšlenky toulají zrovna jinde, mám smůlu neboť se zprávy málokdy během dne opakují. Tenhle týden byl ale výjimkou.

Mnohokrát jsem se doslechl jak se ministr financí Babiš těší podpoře podnikatelů při jeho snaze co nejvíc podnikatele odřít. V pondělí to opakovali snad každou půlhodinu. Musel jsem se tomu smát. Dosti mi to připomnělo před léty čtený román George Orwella 1984 a také zpravodajství, které jsme poslouchali denně před více než 25 lety. Všichni jsme měli na očích smutnou realitu, ale ve zprávách jsme se s železnou pravidelností dovídali o úspěších budování socialismu a o podpoře jaké se těší vedoucí úloha strany mezi dělníky a rolníky.

Podnikání mě živí od roku 1991 a poměrně dlouhou dobu se věnuji účtařině a daním a ještě jsem se nesetkal s podnikatelem, jehož zdrojem zisku jsou výhradně příjmy z podnikání a přitom by se těšil na to, jak jej stát o část těchto příjmů připraví nesmyslnou povinností, která ničemu nepomůže a pouze zvýší jeho náklady. Nechci se v tomto článku věnovat tomu, zda kroky Babiše zlepší výběr daní a zametou s podvodníky. Spíš by mě zajímala skutečná fakta o tom jak podnikatelé nadšeně tleskají tomu, že budou muset vydat zbytečné peníze navíc, aby si tak platili lepšího drába. A o tom, že se stát čím dál víc stává naším drábem a čím dál míň plní svou původní roli slouhy, nemám žádné pochybnosti.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Chuchma | pátek 19.12.2014 14:45 | karma článku: 13,18 | přečteno: 520x