Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

viveka77

5. 10. 2009 20:24
Tak jsem se zeptala

Zeptala jsem se svého oblíbeného dodavatele medu. Řekl, že medovinu dělá i ze studeného, i z převařeného. V té ze studeného skutečně zůstanou bílkoviny a hrozí nebezpečí nejen zákalu, ale i zatuchnutí myšinou - musí se ve správné chvíli stočit. Je ale hodnotnější, protože další látky v medu přítomné nejsou varem poničené.

Obojí je možné přijít ochutnat k jeho stánku na vánočních trzích v Olomouci - prý tam, vždy prodá vše, takže mi nemohl dát ochutnat. :-) Dostala jsem ale jinou, dovezenou ze Slovenska, taky dobrou. :-)

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

4. 10. 2009 23:57
Jak by to dopadlo...

...kdyby se medovina nechala zrát ne ve skle, ale v kvalitním dřevěném soudku?

A kolik zhruba dáváte toho chmele v poměru na pětilitrový demižón? :-)

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

5. 10. 2009 6:49
Re: Jak by to dopadlo...

Tak to si ani netroufam odhadovat:-)

Davam tak deset kvetu, bohate to staci.

0 0
možnosti
IR

yntelygent:-)

4. 10. 2009 16:47
¨super

hned jsem si to poslal do mailu. Musím to vyzkoušet, páč zrovna včera žena přitáhla pětilitrovku medu;-)

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

4. 10. 2009 18:01
Re: ¨super

Ať se povede!:-)

0 0
možnosti
V

viveka77

4. 10. 2009 15:41
Díky za návod

Určitě to zkusím. :-) Med, to je moje. Akorát můj dodavatel medu říká, že zahříváním se med ničí, kdyby slyšel o varu, nevím, zda by ho nekleplo. :-) Ale medovinu prodává taky, zeptám se :-)

"Chutná sladce, jemně s mírně nahořklou dochutí vyzývající k dalšímu napití." - krása. Hned mi napadlo, že máte skleničku před sebou ;-DR^

0 0
možnosti
JK

truepapas123

4. 10. 2009 15:07
není co dodat

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
PC

petulie chrupavková

4. 10. 2009 14:46
Dobrý,

pane kolego. Článek o něčem. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2558x
Autor je aktivním včelařem.