- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zeptala jsem se svého oblíbeného dodavatele medu. Řekl, že medovinu dělá i ze studeného, i z převařeného. V té ze studeného skutečně zůstanou bílkoviny a hrozí nebezpečí nejen zákalu, ale i zatuchnutí myšinou - musí se ve správné chvíli stočit. Je ale hodnotnější, protože další látky v medu přítomné nejsou varem poničené.
Obojí je možné přijít ochutnat k jeho stánku na vánočních trzích v Olomouci - prý tam, vždy prodá vše, takže mi nemohl dát ochutnat. Dostala jsem ale jinou, dovezenou ze Slovenska, taky dobrou.
...kdyby se medovina nechala zrát ne ve skle, ale v kvalitním dřevěném soudku?
A kolik zhruba dáváte toho chmele v poměru na pětilitrový demižón? :-)
Tak to si ani netroufam odhadovat:-)
Davam tak deset kvetu, bohate to staci.
hned jsem si to poslal do mailu. Musím to vyzkoušet, páč zrovna včera žena přitáhla pětilitrovku medu
Určitě to zkusím. Med, to je moje. Akorát můj dodavatel medu říká, že zahříváním se med ničí, kdyby slyšel o varu, nevím, zda by ho nekleplo. Ale medovinu prodává taky, zeptám se
"Chutná sladce, jemně s mírně nahořklou dochutí vyzývající k dalšímu napití." - krása. Hned mi napadlo, že máte skleničku před sebou