Laboratoř šíleného vědce. Koronavirus.

Hraji takovou virtuální hru v níž byla možnost získat jakousi podivnou laboratoř šíleného vědce. A právě se vznikem záhadného koronaviru se mi tato laboratoř vybavila. A s ní podivný vědec tvořící preparát smrti zkoušeje ho nejen 

na nevinných zvířatech ale třeba i na lidech. Už jeden takový šílenec se zrodil ne ve virtuálním světě ale přímo v naší realitě. Německý lékař Mengelle činící pokusy převážně na dětech nižší čili neárijské rasy. A svět je posetý různými blázny a šílenci schopnými stvořit téměř cokoliv ve jménu zla, vlastního obohacení či změny a spásy světa kdy navždy vstoupí do dějin. A co když ta podivná laboratoř není jen virtuální realita a ten šílený vědec je někde ukrytý. Svět je přelidněný a nejvíce lidí žije právě v Číně. Rovná miliarda, možná i víc. Tatínek říkával, ti k nám vtrhnout, tak nás utlučou čepicema. Není tomu až tak dávno, sotva pár let, kdy tamní vláda vydala regulační vyhlášku, kdy se smí narodit v jedné rodině jen jedno dítě. A tím lépe chlapec. Pak snad povolili děti dvě avšak kluci hráli stále prim. Žena příliš stojí a zdála se jim neužitečná krom plození dětí. Děti za několik roků vyrostly, z chlapců se stali chlapi. A ti nemohli najít svou dívku s níž by se oženili a založili rodinu, protože díky té regulaci bylo v místní populaci méně žen. V dávných dobách byly ženy vzácné. Zvláště ty mladé, krásné na vrcholu plodnosti. Buďto byly unášeny sousedními kmeny či později vyvažovány zlatem a drahým kamením.

Svět stárne, Čínu nevyjímaje. Planeta je přeplněna lidmi, za pár let už nemusí být kde a z čeho brát. Vodní zdroje vysychají, plíce planety lesy hynou tak jako mnohá zvířata, zdroj obživy kterým člověk zabral území a zastavěl svým obydlím. Planeta je dá se říci otrávená nejrůznějšími zplodinami a lidskými výtvory jako třeba plasty zahlcující oceány a vnitřnosti podvodních obyvatel. A kdysi zdravé ryby přestávají být zdravými i pro lidi. Ten odpad co zdánlivě pohltilo moře se vrací do nás samých a vnitřně nás rozežírá tak jako ty ryby. Vzniká jakási nerovnováha v lidské říši. Zatímco na jednom kontinentu si nevědí rady se stárnutím populace, na tom druhém žije bezpočet mladých lidí v plné síle, často i chudobě a bez práce. A tak se jednoho dne zvedne lidská tsunami a tito lidé převážně z řad mladých silných můžu migrují za lepším do lepšího světa, který vytvořili právě ti starci s nimiž si vlády přestávají vědět rady. Do systému už nic nepřidávají, jen z něho čerpají. Jenže ta pokladnice není bezedná tak jako sama příroda není bezednou studnicí nerostného bohatství. A nikdo neví jak z toho ven a hlavu si lámou nejen ti mocní všemocní vládci světa protože ve vyspělém bohatém světě se skromnost a pokora příliš nenosí. A tam kde je moc je i touha mít ještě víc. A ti staří nějak začínají vadit natolik že jimi začíná pohrdat i velmi vyspělá a bohatá země z níž vzešel i onen lékař Mengelle. A tak v Německu vznikla jakási píseň odsuzující a hanobící staré lidi.

Zdá se jakoby se svět v určité etapě zastavil a stále přešlapoval na místě. Až možná na toho šíleného vědce kterému se z rukou vymkl jakýsi plán na řízenou regulaci populace. Zkrátka část lidí nenápadně vymýtit biologicky bez použití zbraní. A tak zkoumá různé viry z nichž vytváří mutanty zabijáky. Přesně takové jaké známe z amerických hororů. Vše vznikne tak nějak nenápadně. Vzduchem to asi nebude, to je příliš riskantní ale jak tedy. Lidé se živí také masem tak proč by se těmi pokusnými králíky nemohla stát právě zvířata a nejen ti králíci. A v chudších oblastech lidé snědí takřka vše, třeba i ty hady z nichž prý vznikl právě onen koronavirus. Možná i ty šílené krávy byly výplody onoho šíleného vědce. A pak když to půjde hezky podle plánu se nakazí hraboši, těch je všude hodně a nejen tento virus zatáhnou takřka kamkoliv stejně jako hmyz nebo ptáci. Šílenec ve své laboratoři experimentuje dál a především se musí vypořádat s těmi chytřejšími lidmi než je on sám, kteří by mohli jeho vynález zničit objevem účinných léků. A tak produkuje další zmutované bakterie ovlivňující mozek již malých miminek z nichž vyrůstají lidé buď s nějakým handicapem či úplně průměrní, naprogramovaní jako roboti co se dají lehce ovládat. A pak už jen lidi načipovat jako psy ať jsou hezky pod dohledem. A naučit se číst jejich myšlenky a pocity ještě dříve než je vysloví. Věda je mocná tak jako medicína. Zatímco jiní vymýšlejí nový lék pro záchranu lidstva, v hlavě onoho šíleného vědce se rodí další plán. Žijeme v dobré době alespoň my Evropané jaká už tady dlouho nebyla. Bez válek, bohatneme. Ale v šíleném světě kde všechno začíná být tak nějak naruby.

Autor: Vladislava Chourová | pondělí 27.1.2020 15:15 | karma článku: 13,47 | přečteno: 525x