Klobouk dolů, para hokejisté.

Miluji hokej a sport vůbec. V květnu se vždy těším na MS v ledním hokeji , kdy českým hokejistům držím oba palečky plus dvě kočičí tlapky. Hokej sledujeme obě. Já a moje kočička fandící mohutným předením na mém klíně. 

Po každém postupu a doufání v medailový zázrak vyrážíme s přáteli do oblíbené hospody či na náměstí sledovat velkoplošnou obrazovku. Ta nejúžasnější chvíle přišla v roce 2010 kdy získali zlato. Bohužel na dlouhé roky poslední. A aby nebylo hokeje málo, připravila nám skalním fanouškům ČT4 sport předkrm. A to para hokej v němž se utkali i naši hokejisté a vedli si skvěle. Při pohledu na tyto aktivní, houževnaté týmy nabité nezdolatelnou energií a obrovskou chutí získat jednu z medailí se trochu zastyděla nad tím, že si ráno nešla zaběhat tak jak původně zamýšlela. O radost z joggingu mě připravily puchýře z nových lodiček které si vzala den před tím do práce.

Kolik bolesti a odříkání jen museli tito kluci překonat se nám zdravým ani nezdá. A přesto nezahořkli, neuzavřeli se před světem do skleněné ulity, nelitovali se a nebědovali nad nemilosrdným osudem kdesi v ústranní. Naopak světu ukázali, že když se chce, lze porazit i osud, ať je krutý sebevíc a dokázat téměř nemožné i přes svůj handicap. Mnozí vědí až moc dobře, že lidský život se může změnit takřka ve vteřině a vše je najednou úplně jinak.

Jak už bývá při hokejovém mistrovství téměř nepsaným pravidlem, o postup či medaile nás připraví Američané a ani v para hokeji tomu nebylo jinak. A přesto hokejoví mistři jsou všichni hokejisté ať už s medailí či bez ní. Kluci co zvítězili sami nad sebou. Na ledě odvedli pořádný kus práce a nám fanouškům ať už v hokejové aréně či u televizních obrazovek připravili nádhernou podívanou a posunuli o pořádný kus dál. Zocelení chlapi co nechali srdce na ledě. Para hokej končí a mě zbývá říci jediné. Kluci děkuji, byli jste skvělí a slibuji, že už nebudu brečet nad každým neúspěchem a nezdarem jako malá holka, ale půjdu do boje se srdcem lva tak jako vy.

Už se nemohu dočkat, až po para hokeji přepnu za pár dní na "normální " hokejový zápas. MS v ledním hokeji konající se na Slovensku a moc moc přeji českému hokejovému týmu zlato. V průběhu let medailí nasbírali dvanáct tak připíjím na šťastnou třináctku. Tak kluci DO TOHO!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladislava Chourová | úterý 7.5.2019 19:34 | karma článku: 14,59 | přečteno: 227x