Zachovejme si vlastní korunu

V současné době se stále hovoří nad případným přijmutím společné měny EURO. Dle mého názoru je společná měna výtvorem eurounijních neomarxistů, kteří se snaží integrovat suverenitu České republiky do Bruselu. 

Česká republika má měnu, která nám slouží dobře bez sebevětších problémů. Na světové poměry má nízkou míru inflace a splňuje svoji funkci. Slouží velmi dobře jako prostředek směny, plní jednotku zúčtování a uchovává hodnoty. Ať už ekonomické nebo národní.

Mnoho českých politiků se vyjadřuje směrem k přijetí společné měny EURO velmi pozitivně. Kupříkladu prezident Miloš Zeman svému protějšku Robertu Ficovi řekl, že Slovensku závidí euro. S tímto názorem se razantně neztotožňuji. Jsem zastáncem naší národní měny, tedy koruny.

Rozhodně bychom neměli měnit korunu za euro, které by pro nás znamenalo nemalé finanční náklady na dotování krachujících zemí eurozóny. Domnívám se, že Česká republika by neměla přispívat krachujícím státům, jako například Řecku.
Jedním problémem Řecka je to, že mají velmi slabou ekonomiku. Částečně si za to mohou sami a já nikterak nehodlám přispívat této černé díře. Pro Řecko je euro příliš drahé. Jediným jeho východiskem je vlastní měna a následné měnové reformy.

Přijetí eura přineslo v dané zemi eurozóny jen a jen zdražování. Česká republika, respektive přední představitelé, by měli odmítat návrhy Evropské komise na vstup ČR do eurozóny. Vstupem do eurozóny by Česká republika prodělala ohromný otřes, který by se dal srovnat s ekonomických otřesem v Řecku.

Přijetím eura by byl odebrán nemalý kus naší státní suverenity. Mezi neoficiální symboly patří vlastní měna. Alois Rašín by dnes rozhodně neskákal radostí do stropu z nápadu společné evropské měny. Historicky jsme snili o bankovkách, na kterým budou vyobrazeni skuteční vlastenci Čech. Od komunistické propagandy na bankovkách jsme se přesunuli k tomu, že na našich bankovkách stojí skuteční velikáni našich dějin. A toho si bohužel někteří čeští politici neváží.

Vrchní představitelé našeho státu se musí více stavit proti jakýmkoli snahám o předávání dalších pravomocí do Bruselu. Ekonomický trh Evropské unie momentálně představuje přeregulované prostředí a omezuje prosperitu členských států. Nesmyslnými regulacemi a omezeními ničí drobné podnikatele a živnostníky.

Nedopusťme, abychom zde jednou platili eurem. Byl by to špatný krok, kterého bychom následně litovali. Stejně jako vstup do Evropské unie.
Naše země, naše koruna! Kdyby došlo na slova premiéra Bohuslava Sobotky, tak euro nikdy nepřijmeme. Ten pravil, že by bylo moudré přijmout euro až ekonomicky doženeme Německo. V tomto ohlednu doufám, že nikdy:)
Přeji hezký den:)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Chour | pondělí 1.2.2016 21:38 | karma článku: 26,56 | přečteno: 599x
  • Další články autora

Štěpán Chour

Zase budou volby

25.2.2019 v 18:18 | Karma: 17,24

Štěpán Chour

Genocida v JAR

3.2.2019 v 22:17 | Karma: 41,64

Štěpán Chour

Nechme lidem jejich svobody

27.3.2017 v 20:19 | Karma: 31,82

Štěpán Chour

Vraťme politice její vážnost

27.1.2017 v 10:44 | Karma: 29,17