Radní Děčína nehájí zájmy občanů

Obyvatelé Děčína a okolí se již o víkendech nesvezou noční linkou městské hromadné autobusové dopravy. Tento nepochopitelný krok bude platit od 1. února letošního roku. Zrušení těchto spojů je proti zdravému rozumu každého z nás.

Od 1. února 2016 po půlnoci přestanou jezdit noční okružní linky MHD na linkách 32 z Želenic do Nebočad a 33 z Chrochvic do Jílového. Zrušení těchto spojů zasáhne především moje vrstevníky, tedy mladé lidi, kteří přijdou o bezpečnou cestu z plesů, diskoték, tanečních zábav, divadel a dalších akcí.

Město si tímto krokem podkopává nohy. V Děčíně je noční život na nízkých příčkách a tento krok pošle noční život v Děčíně k bodu mrazu. Pochopitelně se to dotkne ekonomiky města. Já jsem ochoten zaplatit za lístek na ples, za služby v místních podnicích, ale v roli studenta nehodlám platit předraženou taxi službu. Jeden člen představenstva DPMD mi říkal, že když mám na lístek ples, mám mít i na taxíka. Studenstvo je rádo, že si uspoří na lístek a konšelé by měli být rádi, že jsme ochotni si na ten lístek ušetřit a přispět k ekonomickému rozvoji města.

Rozhodování o rušení nočních linek MHD v Děčíně nebylo nijak diskutováno s veřejností. Ostatně jako vše ostatní. Radní Děčína nekomunikují s občany. Viz kupříkladu rádoby revitalizace Tyršova náměstí. Neproběhla žádná veřejná soutěž, do které by odborníci zasílali svoje návrhy a odborná porota by vybrala nejlepší návrh. Nic takového neproběhlo a výsledkem je odporné socialistické monstrum.
Hlavním důvodem rušení těchto linek je údajná ekonomická šetrnost. To je holý nesmysl a výsměch všem občanům Děčína. Město, respektive DPMD se ohání tím, že nemá finanční prostředky a musí rušit tyto linky. Každému zdravému člověku musí dojít, že to je proti selské logice. Bary a noční podniky přispívají k ekonomickému rozvoji města. Také spoléhají na to, že město zařídí pohodlný a bezpečný odvoz návštěvníkům těchto podniků. Poslední autobus pojede ve 22:40 a tímto v Děčíně umře noční život.
Město avšak vyhazuje peníze z oken. Nechci tady rozebírat ty nehorázné odměny, které pobírá představenstvo. Chci tady poukázat na ekonomickou nerozvážnost. Děčínská MHD má nový odbavovací systém, který vyšel přibližně na 6,7 milionu korun. Lidé mohou oněch 20 korun platit kartou. Je to nelogický a neekonomický krok. Představenstvo se ohání tím, jak musí šetřit a druhý den nakoupí systém skoro za sedm milionů korun? To volá po demisi!
Před volbami se místní organizace hnutí ANO oháněla slovem PROSPERITA. S hnutím ANO nesouhlasím, ale těšil jsem se na prosperující Děčín. Já vím, všechno chce čas. Ale jsou kroky, které lze udělat okamžitě. Vy si snad prosperující Děčín dokážete představit bez nočních linek MHD? Já tedy ne!
Na svém videu jsem vyzval radu města k přehodnocení situace. Byla to modelová situace. Na plese místního Gymnázia se v poklidu radovalo něco kolem 350 lidí. Drtivá většina z nich se kolem druhé hodiny ráno odebrala na autobus. Tito mladí lidé spoléhají na noční linky, které jsou bohužel zrušeny. Video lze shlédnout na mém facebookovém profilu.
Také na zastupitelstvu města Děčín jsem vyjádřil nesouhlas s rušením nočních linek. Věřím, že ten boj vyhrajeme!
Do třetice všeho dobrého vyzývám radní. Nerušte noční linky MHD. Zachovejte zdravý selský rozum. Je to špatný krok, kterým naštvete spoustu lidí. Radím Vám dobře.
Bylo nám řečeno, že internetová petice zastupitelstvo nezajímá. Proto do konce týdne spouštíme papírovou petici. Držte nám palce!
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Chour | úterý 26.1.2016 22:06 | karma článku: 18,17 | přečteno: 756x
  • Další články autora

Štěpán Chour

Zase budou volby

25.2.2019 v 18:18 | Karma: 17,24

Štěpán Chour

Genocida v JAR

3.2.2019 v 22:17 | Karma: 41,64

Štěpán Chour

Nechme lidem jejich svobody

27.3.2017 v 20:19 | Karma: 31,82

Štěpán Chour

Vraťme politice její vážnost

27.1.2017 v 10:44 | Karma: 29,17