Mají teroristé v pořádku zbrojní průkazy?

Evropská komise se chystá omezit držení zbraně pro občany České republiky. Je to chyba, protože právo legálně držet zbraň na ochranu rodiny a majetku je jedna ze základních lidských svobod. A lidská svoboda je neregulovatelná  

Sovětizující se Evropská unie se snaží uvrhnout suverenitu České republiky do ústraní a všemi možnými a zcela nesmyslnými regulacemi ovlivňuje Českou republiku jako takovou. Šlo o imigrační kvóty, které zcela nesmyslně mají určovat, kdo má s námi žít. Dříve šlo o žárovky, banány...

Když Vám někdo určí, jak máte mít dlouhý banán, tak pozvednete obočí, zaťukáte si na čelo a hlavou vám proběhne velký otazník. Nicméně, když se někdo snaží regulovat vaše bezpečí, tak už je situace daleko horší. Protože pro normálně fungující lidi je rodina na prvním místě. Tudíž i jejich bezpečí.

Držet zbraň je jedna ze základních lidských práv a svobod. Právo ochraňovat rodinu a svůj majetek je zde zakotveno již po tisíciletí. Je to samozřejmá a nedílná součást lidského života. 
Evropská unie je známá tím, že reguluje vše. Od banánů, žárovek, lidí a nyní zbraní. Náš právní řád, který se věnuje držení zbraní je dle mého názoru zcela dostačující. Má svoje drobné mouchy, nicméně bez problémů tu funguje již řadu let. A najednou nám naše sovětizující se Evropská unie káže, kdo může a kdo nesmí používat střelnou zbraň pro svoji ochranu. Pro svoji ochranu rodiny, svobody a majetku.

Před 26 lety si moji rodiče a prarodiče vydobyli relativní svobodu. Sice relativní, ale svobodu. Bohužel vstup do Evropské unie nás vrátil zpět. Zpět do časů, kdy nám velký bratr říká, co můžeme a co nesmíme. 

Tímto krokem chce bojovat proti terorismu. A zde by se měla EU řídit zlatým pravidlem - kdo nic nedělá, nic nezkazí. Nejdříve nějakou fungující věc zregulují, pak zjistí, že to nefunguje, vypíše se stamilionový projekt a náhle se to musí omezit, protože to nefunguje. Má smysl být součástí velkého bratra z Bruselu? Samozřejmě, že nemá!
Přeci každý zločinec, který chce škodit společnosti, si zbraň zakoupí na černém trhu. Myslíte si snad, že teroristé z Islámského státu mají zbrojní průkazy na držení zbraně? 

Nejsem hrdým propagátorem zbraní. Ale v současné geopolitické situaci se bojím o rodinu a vlast. Když mi bruselský euroúředníček zakáže ochraňovat to, co mám rád, seženu si ji jinde.

Evropská unie pokazí vše, na co sáhne.

Nenechme si ukrást svobodu, kterou jsme si vydobyli. Protože svoboda je nenahraditelná. 
 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Chour | sobota 19.12.2015 22:32 | karma článku: 34,66 | přečteno: 919x
  • Další články autora

Štěpán Chour

Zase budou volby

25.2.2019 v 18:18 | Karma: 17,24

Štěpán Chour

Genocida v JAR

3.2.2019 v 22:17 | Karma: 41,64

Štěpán Chour

Nechme lidem jejich svobody

27.3.2017 v 20:19 | Karma: 31,82

Štěpán Chour

Vraťme politice její vážnost

27.1.2017 v 10:44 | Karma: 29,17