Díky Víťo!

Jsem sparťan, který podporuje pokoru Vítězslava Lavičky. Avšak vedení fotbalové Sparty mělo jiný názor a odvolalo Vítězslava Lavičku z postu hlavního trenéra A-týmu. Nahradí ho Zdeněk Šťastný, který má jediný úkol-zisk mistrovského titulu. Zda se mu to podaří, zůstává otázkou.

Dle mého názoru by měl Víťa zůstat ve funkci a nadále plnit  koncepci, kterou vytvořil. Měl by dostat šanci. Bohužel. Někdo má jiný názor a plně ho respektuji, protože základním prvkem demokracie je slušně vedený dialog.

V poslední dekádě nejsou výsledky, hráči připomínají lenochody a někteří fanoušci nemohou vystát jeho POKORU k soupeři. K remíze v Jablonci a Ostravě se přidala pohárová prohra v Jablonci. To už ale sparťanské vedení v čele s Otavou a spol. nerozdýchalo a na post hlavního trenéra A-týmu dosadilo emocionálního a zcela rozdílného trenéra Zdeňka Šťastného.

Víťa toho dokázal hodně. Zapracoval ve spolupráci s panem Hřebíkem mnoho mladých hráčů (Krejčí, Brabec, Kadeřábek...). Zisk mistrovského titulu a poháru České pošty byl dovršen superpohárem. Na evropské scéně  měl zápasy, které si budu pamatovat do konce života. Dokázal dlouho vést 0:1 na Chelsea. Týmu dodal přesně daný styl hry a vytvořil přesně specifikovanou koncepci. Bohužel nebylo to hlavní-postup do Ligy mistrů.

Doufám, že se vedení Sparty ve spolupráci s fanoušky s Víťou rozloučí LIDSKY. Ne jako s Karlem Poborským, kdy mu poslali SMS, že už nemá chodit.

Touto cestou bych rád poděkoval Vítězslavu Lavičkovi za jeho tříletou práci. Oceňuji jeho pokoru, skromnost a solidaritu. Víťo, díky za všechno! Přeji ti hodně štěstí, zdraví, lásku a pohodu. Ať se ti daří v novém týmu!

Dále bych rád přivítal nového trenéra Zdeňka Šťastného a popřál mu hodně štěstí! Nebude to mít jednoduché...

 

Autor: Štěpán Chour | středa 15.4.2015 20:09 | karma článku: 18,24 | přečteno: 879x
  • Další články autora

Štěpán Chour

Zase budou volby

25.2.2019 v 18:18 | Karma: 17,24

Štěpán Chour

Genocida v JAR

3.2.2019 v 22:17 | Karma: 41,64

Štěpán Chour

Nechme lidem jejich svobody

27.3.2017 v 20:19 | Karma: 31,82

Štěpán Chour

Vraťme politice její vážnost

27.1.2017 v 10:44 | Karma: 29,17